Vodimo vas u restoran u kojem su sva jela od avokada

Avatar photo

Jedna od najzdravijih, najpopularnijih, najfotografiranijih, a po mnogima i najfinijih namirnica, dobila je restoran u kojem upravo ona vodi glavnu riječ. Pogađajte, radi se o avokadu.

Nedavno otvoreni restoran u Amsterdamu svojim posjetiteljima nudi jedinstven koncept u kojem se svako jelo na meniju vrti oko avokada. Možete birati između avokado burgera, klasičnog tosta, salata ili namaza, pa čak i dezerta na bazi kremastog avokada. Kao i svaki restoran koji drži do sebe, i The Avocado Show nudi opcije za vegetarijance i vegane, pa tako ni oni koji slijede takvu prehranu neće ostati bez svoje doze avokado specijaliteta.

Ideja za otvaranje restorana vlasnicima je došla iz ljubavi prema avokadu, a kreacije koje se stvaraju u njihovoj kuhinji na najbolji mogući način slave ovu namirnicu. Osim što izgledaju nevjerovatno i definitivno vrijedno Instagram posta, jela pripremljena u ovom restoranu udovoljiće ukusu i onih najizbirljivijih. Restoran u Amsterdamu tek je početak, jer vlasnici namjeravaju svoj koncept predstaviti avokado fanovima širom svijeta.

Osim ljubavi prema hrani, ovaj restoran naglasak stavlja i na ljubav prema okolišu. Iz tog razloga, svaki avokado koji se nađe na tanjiru dolazi iz održivog uzgoja i društveno odgovornih dobavljača iz nekoliko zemalja svijeta. Čak je i plaćanje eco-friendly, te se vrši isključivo karticama.

Možda te zanima
starbucks

Mi jedva čekamo otvaranje ovakvog restorana na našim prostorima, a vi?

Foto: The Avocado Show

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh