8 savršenih mjesta za kampovanje u Evropi

Avatar photo
kampovanje

Da li ste čuli za sajt Camping.info? Camping.info je sajt poput Airbnb-a, ali sa malo neobičnijim sadržajem. Naime, umjesto luksuznih hotela i apartmana, ovdje možete pronaći kampove, manje ili više luksuzne. Proces pronalaska isti je kao i za druge sajtove koji se bave smještajem, samo što je, kako smo napomenuli, baziran na kampovanje.

Nakon što izaberete zemlju u kojoj želite kampovati pojaviće vam se lista kampova sa svim potrebnim informacijama. Gdje se nalaze, kako do njih doći, koja je cijena, itd. Možete birati mjesta koja su u blizini većih gradova do kojih je moguć organizovan prevoz ili ona potpuno izolovana, bez televizije, interneta i drugih ljudi.

U potrazi za idealnim kampom istraživali smo ovaj sajt te vam predstavljamo neke od najljepših ponuda.

Mons Klint Resort, Danska

Mons Klnt smješten je na istočnoj obali danskog ostrva Mon, na Baltičkom moru. Šuma, pašnjaci, ribnjaci i strmovita brda grade predivne pejzaže ovog područja. Osim kampa koji je opremljen modernom tehnologijom, imate moućnost i postavljanja šatora što svakako upotpunjuje doživljaj.

kampovi
@espenvalverde

D’Olde Camp, Holandija

D'Olde kamp smješten je u dubokoj šumi Holandije. Ovaj šumski kamp nudi izbor kampovanja na otvorenom terenu ili više privatnih posjeda. Ovdje se možete zabaviti hranjenjem životinja i izgradnjom sopstvenih jazbina. Odličan je za djecu i njihov razvoj i edukaciju jer se u druženju sa domaćinima upoznaju sa prirodom, životinjama, a na kraju stiču i diplomu za doprinos prirodi.

kampovi
@plaggenhut.nl/de

Camping de la Cascade, Coo, Belgija

Ovaj mali kamp nalazi se na rijeci Amblève koja protiče između vrhova Ardena. Ovdje kamperi mogu plivati, šetati, voziti se biciklom ili kanuom ili ići u ribolov. Takođe, u obližnjem selu nalaze se i kaskadni slapovi koji podsjećaju na prizore iz bajke.

slapovi
@pinterest.com

Rafting Kamp Divlja Rijeka, BiH

Ovaj kamp smješten je uz samu granicu sa Crnom Gorom. Ako želite pravu avanturu te krenete na rafting Tarom, ljudi koji ovdje rade pobrinuće se da ovu avanturu pamtite cijeli život. Osim toga, odličan je i za opuštanje i uživanje u prirodnim ljepotama Tare i Drine.

kamp kućice
@airbnb.com

Camping Lindenhof, Bern, Švajcarska

Lindenhof se nalazi na jezeru Biel okružen borovim proplancima sa kojih se pruža predivan pogled. Odavde možete posjetiti i obližnji Creux du Van (švajcarski Grand Canyon) ili se prošetati kroz vinove loze. Kamp veliku pažnju posvećuje ekologiji, te je i grijanje prilikom boravka u njemu solarno.

kamp bern
@theguardian.com

Trolltunga, Norveška

Ako ste se uvijek pitali gdje se nalazi ona poznata Instagram litica sa koje se pruža nevjerovatan pogled, došlo je vrijeme da saznate. Riječ je o Norveškoj, a ono što je posebno zanimljivo jeste da osim što imate mnoge kampove u njenoj blizini postoji i mogućnost kampovanja na samoj litici.

Da, dobro ste čuli, kampovanje na 1100 metara nadmorske visine. Ovdje ćete okusiti jedinstven doživljaj prirode, pomiješan osjećaj mira, tišine ali i adrenalina, i vjerovatno jedan od najljepših zalazaka sunca ikada.

Možda te zanima
plastika ekologija

kampovanje
@theculturetrip.com

Grafenlehen, Njemačka

Ovaj kamp važi za jedan od najboljih kampova u Evropi. Nalazi se nadomak jezera Obersee, okružen visokim planinskim vrhovima. Ovdje se možete okušati u brojnim aktivnostima kao što su ribolov, planinarenje ili vožnja kanuom. Ako nise za kampovanje u šatoru, oni nude i kabine i mjesto za karavane i kamp prikolice.

kampovanje
@fotothing.com

Jakobsbad, Wildkirchli, Švajcarska

Jakobsbad je kamp mjesto smješteno nedaleko od poznatog švajcarskog mjesta Wildkirchli. Riječ je od tri međusobno povezane špilje na Alpima. Tu se nalazi gostionica, meta mnogih turista, visokim stijenama zaštićena od vjetra i vremenskih neprilika na planini.

kampovanje
@espenvalverde

Nadamo se da smo vas podstakli da jedan od narednih vikenda provedete kampovanjem u prirodi, a kako biste proveli nezaboravne trenutke u ovim kampovima, u tekstu koji smo ranije objavili vam donosimo 25 provjerenih savjeta za nezaboravno kampovanje.

Vaše je sada samo da uživate i šaljete nam fotografije sa vašim kamp destinacija iz snova!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh