Prekrasna snježna ostrva kojima nećete odoliti

Avatar photo
snježna ostrva

Ovi čarobni vidici okovani mrazom će vas natjerati da poželite šoljicu toplog čaja i nekoliko minuta provedenih na prozoru, u posmatranju zime u svom najljepšem obliku, ili se upustite u avanturističko istraživanje krajolika. Snježna ostrva koja je ZdraviJa izabrala za vas su savršen način da pobjegnete od haosa i briga koje su vam donijeli praznici.

snježna ostrva
@pinterest

Ostrva Koster u Strömstadu, Švedska

Ostrva Koster dio su lokaliteta Strömstad, koji često ima više dana sunca nego bilo koji drugi grad sjeverno od Alpa. Uprkos svim ovim sunčanim danima, Koster ostrva su i dalje zimsko čudo. Zimska svjetlost daje moru blistav, srebrni sjaj, a svakodnevni snijeg će vas natjerati da se zaljubite u pejzaž pred vama. Na kraju dugog dana provedenog u istraživanju, odmorite se u hidromasažnoj kadi u nekom od hotela u ovom mjestu i gledajte zalazak sunca nad vodom.

Možda vam bude interesantno: Bajkovita njemačka sela u koja ćete se zaljubiti ove zime

Nantucket u Massachusettsu, SAD

Jedna od stvari koja može pobijediti ljetno popodne na plaži Nantucket je duga šetnja istom obalom, šest mjeseci kasnije. Nedostatak gužve tokom zimske sezone pretvara Nantucket iz turističke tačke u snježni raj. Zamotajte se toplo i divite se dramatičnim pogledima na Cape Cod, nakon čega slijedi šetnja kroz istorijsko jezgro grada, gdje će vas zavesti mirisne lokalne pekare.

snježna ostrva
@pinterest

Sylt u Nordfrieslandu, Njemačka

Njemačko ostrvo Sylt objedinjuje svu divlju ljepotu frizijskog arhipelaga sa dugim oker plažama i naizgled beskrajnim horizontima. Ove iste plaže su ocijenjene kao jedne od najprivlačnijih za porodična druženja u ljetnim mjesecima, a zimi, planinarenje kroz dine do najviše tačke na ostrvu je uzbudljivo iskustvo za sve.

Bøur in Vágar, Farska Ostrva

Farska ostrva plutaju između Islanda i Norveške, ali su zvanično dio Danske. Najveće među njima – Vágar – zaista oduzima dah tokom zimskih mjeseci. Pješačite zelenim travnatim stijenama koje okružuju selo Bøur, koje postaje sve posebnije kako se spušta veče. Prepustite se širokom pogledu na Sjeverno more i pomicanje leda. Ukoliko ste avanturista, prođite putem jedne od brojnih planinarskih staza na ostrvu.

snježna ostrva
@pinterest

Namiseom u Chuncheon-u, Južna Koreja

Maleno ostrvo u rijeci Sjeverni Han, Namiseom je samoproglašena mikronacija. Iako je vrijedno posjetiti ovo ostrvo i samo zato što imaju posebnu i neobičnu valutu i žestok lokalni ponos, tu je i netaknuti snijeg i čarobni pejzaži koji zimu čine posebnim vremenom za putovanje u ovaj dio svijeta. Posebno je zabavno kada mještani postave logorske vatre po cijelom ostrvu, a prodavci prodaju porcije od vrućeg crvenog pasulja kako bi vam pomogli da se ugrijete.

Možda te zanima
tasos sta posjetiti, Tasos, Grcka, vodič tasos, More na tasosu, zalazak sunca na Tasosu

snježna ostrva
@pinterest

Lofotska ostrva u Nordlandu, Norveška

Lofotska ostrva pružaju pogled na Sjeverno svjetlo, i – ako uopšte možete odvojiti oči od svjetlećeg neba – pogled na prizemni nivo, koji je takođe prilično dobar. Tokom zime Lofoten je prekriven debelim slojem snijega. On obično fjordove koji se okreću pretvara u složene ledene skulpture, a sve ovo ostavlja utisak da bi se Bijela vještica iz crtanih filmova i bajki mogla pojaviti u svakom trenutku. Ovaj misteriozni i bajkoviti predio je definitivno pogodan da se nađe na vašoj bucket listi.

Vaše je sada da isplanirate putovanje i posjetite neka od ovih magičnih mjesta kojima zima daje posebnu draž.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh