Alma Ras će finansijski podržati projekat značajan za zaštitu životne sredine

Avatar photo

Nakon što su prošle godine objavili prvi poziv za prijavu eko projekata, Alma Ras i ove godine nastavlja u istom smjeru. Kako je poznata kao kompanija koja svoje poslovanje nastoji uskladiti sa zaštitom okoliša, cilj projekta jeste podržati ideju od koje će društvo imati korist, te podstaći i druge sudionike u procesu da izravno doprinesu zaštiti i očuvanju okoliša. Prednost će imati oni čije ideje budu održive i s dugoročnijim pozitivnim efektima.

Prijavom na poziv i popunjavanjem aplikacije, sva udruženja, NVO ili javne ustanove imaju mogućnost predložiti svoje projekte koje će Alma Ras finansijski podržati. Ukoliko kompanija Alma Ras ocijeni da je za jedan projekat potrebno više sredstava, tada će umjesto raspoređivanja troškova na tri granta raspodijeliti na dva ili na jedan. Rok za prijavu je do 31. jula, 2022.

Formular možete pronaći ovdje, a ispunjene prijave pošaljite na email adresu: cuvajmookolinualmaras@gmail.com na kojoj također možete dobiti dodatne informacije, ukoliko su vam potrebne, za prijavu.

Zahvaljujući ovoj ideji, prethodne godine uspješno su implementirana tri projekta, ukupne vrijednosti 15.000 KM i to:

Možda te zanima
serija

  • Izgradnja eko učionica za područnu školu u Misoči,
  • Uređenje parka ispred J.U. Opće bolnice Bugojno i
  • Uređenje pješačke staze, te postavka klupa s motivacionim porukama na izletište iznad Olova

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh