Ljeto u kući – dekoracije koje svakom domu lijepo stoje

Avatar photo
ljeto u kući

Ljeto je stiglo, a krajnje je vrijeme da se to primijeti i u vašem domu! Prozračnost, svijetlost i dovoljno prostora je sve što vam treba kada trmperature odu u plus. Da svaka prostorija bude priča za sebe, ali da sve zajedno čine jednu posebnu cjelinu, pročitajte ZdraviJa prijedloge za dekoraciju. Ljeto u kući može da počne.

Terasa i dvorište

Najbolji način da privučete ukućane i goste da ljetne noći provode na terasi ili u dvorištu? Dodajte nove svijetle pokrivače od tankih prirodnih materijala i udobne, vesele jastuke.

Dnevna soba

Ukoliko ste mislili da je geometrijski namještaj glavna odlika savremenih kuća, razmislite ponovo. Stolovi nepravilnih oblika i neobičnih boja takođe izgledaju moderno. Ljeto je period u godini kada trebate imati cvijeće svugdje oko vas, pa i na stolu u dnevnoj sobi. Mornarski detalji pak ostavljaju utisak da se nalazite u nekoj vili na plaži. Ljeto je definitivno pravo vrijeme za nijanse koje čine da se osjećate opuštenijim. U prostoriji koja je uglavnom bijela sa drvenim detaljima, neki suptilan plavi detalj u vidu fotelje ili jastuka je sasvim odgovarajući. Očigledno ste shvatili da je naša omiljena vrsta životnog prostora ona sa šemom boja koje čine da se osjećate kao da ste na obali.

Kada su u pitanju vaši mališani, izdvajamo posebne dekoracije samo za njih. Montesorri metoda uređivanja je tu da upotpni svaki prostor.

ljeto u kući
@pinterest

Kuhinja

Tepih i zavjesa u svijetlim, smjelim šablonima čine svaku uglavnom bijelu kuhinju ugodnijom. Za mnoge vlasnike kuća, ljeto je vrijeme za renoviranje, te ukoliko potpuno renovirate vašu kuhinju, predlažemo kontrastne pločice kako bi dodale malo života u ovaj, uglavnom skučeni prostor. Dajte vašoj kuhinji neophodno osvježenje te ofarbajte zidove i stolariju u boju poput ružičastog zlata, svijetlo plave, ljubičaste ili nešto tome slično.

ljeto u kući
@pinterest

Trpezarija

Kako bi vaš prostor bio jednostavan, ali i dalje pružao dobre vibracije, dodajte i izmiješajte metalne i pletene stolice. Iako trpezarija često izgleda formalnije od ostalih prostorija, možete je učiniti primamljivijom uokvirenim posterima sa porukama za članove vaše porodice.

Takođe, trpezariji možete dodati i stanicu za piće koja može služiti kao mjesto gdje stoji svježa limunada ili koktel.

ljeto u kući
@pinterest

Spavaća soba

Čipkaste zavjese koje vise sa drvene grede prave idealno skrovište za vrijeme kada je previše vruće da se izađe napolje. Ljeto je vrijeme za udobne materijale poput svile, lana, laganog pamuka i slično. Plava i bijela su najpopularnije nijanse svake ljetne sezone. Dodajte ih u vaš krevet jastučićima koji se lako mogu zamijeniti za drugačije printove.

Možda te zanima
zasto voziti bicikl na posao

ljeto u kući
@pinterest

Kupatilo

Nemojte preskočiti kupatilo kada je vrijeme da osvježite svoj dom – čak i najmanji pult će izgledati bolje sa vazom punom cvijeća. Dajte svom kupatilu sezonsko osvježenje sa novim detaljima kao što je zavjesa za tuširanje sa morskim uzorkom.

ljeto u kući
@pinterest

Vaš dom, vaša oaza mira i sreće treba da bude mjesto kome jedva čekate da se vratite. Neka svaki detalj priča svoju priču, neka život u nekoliko kvadrata bude kao iz bajke.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh