Astrolog Jasmina Mitrović – Šta vam horoskop poručuje za decembar

Avatar photo
horoskop

Horoskop za decembar započinjemo veoma strastveno i turbulentno, a šta nam celi ovaj mesec sa sobom nosi i šta nam zvezde poručuju saznajte u nastavku.

Prvi dani decembra su aktuelni za ljubavna dešavanja. Prvog decembra imaćemo izazovan aspekt između Venere i Marsa što će doneti turbulencije, jake strasti i konflikte u emotivnim vezama. Venera je predstavnik ženske populacije, a Mars simbolizuje muškarce i mušku energiju. Ovaj aspekt ukazuje da je došlo do nesklada, možda i samo privremeno, između dve osobe. Koliko neko daje, a koliko dobija za uzvrat biće tema ovih sukoba. Lako može doći do nesporazuma u komunikaciji za neke situacije koje su se dogodile u prošlosti, i sada su ponovo došle na dnevni red. Ono što ste mislili da ste prevazišli i ostavili u prošlosti sada se ponovo pojavljuje kao problem koji treba rešiti.

horoskop
@pinterest

Drugog decembra imaćemo lep aspekt između Venere i Saturna koji donosi ispit zrelosti za vašu vezu ili brak. Ukoliko imate stabilan emotivni odnos, onda će se trenutne razmirice završiti tako što ćete se više posvetiti partneru i zajedničkim ciljevima, vrednostima i potrebama. U odnosu obe strane moraju biti posvećene da bi se veza nastavila. Ukoliko već duže vreme trpite nezadovoljstvo, onda vas ovaj aspekt može otrezniti i navesti da se zauzmete za kvalitet svog života. Takođe, isti aspekt je povoljan za uzimanje ili vraćanje kredita, početak štednje, dijete ili nekih poslovnih projekata i ortakluka koji su dugoročniji. Istog dana imamo i jedan manje povoljan aspekt između Merkura i Neptuna, pa je potreban poseban oprez u komunikaciji, saobraćaju i sa papirologijom. Može doći do nesporazuma, netačnih informacija, grešaka, gubljenje dokumenata, usled rasute pažnje.

Četvrtog decembra imamo dva planetarna uticaja. Prvi je Neptun, koji nakon višemesečne retrogradnosti najzad kreće direktno. Ukoliko ste stagnirali u
nekoj oblasti, bili zbunjeni oko pravca kojim trebate ići, imali neodlučnost, sada će se situacije pomerati u željenom pravcu i svakako će vam doneti razjašnjenje. Ovo če najviše osetiti osobe koje su Ribe u znaku ili podznaku. Drugi planetarni uticaj je Venera u kvadratu sa Neptunom koji lako donosi razočarenja, iluzije, prevare i spletke. Ukoliko ste bili zaljubljeni i idealizovali voljenu osobu ovaj će vam aspekt doneti sumnju i nepoverenje. Čuvajte novac i vredne stvari ovog dana jer se može dogoditi krađa ili gubitak vrednosti.

Šestog decembra ćemo imati prelazak Merkura u znak Jarca, što će najviše osetiti Blizanci i Device u znaku ili podznaku. Ovaj tranzit će vam doneti ozbiljnost, zrelost, potrebu da preuzmete odgovornost i donesete neke važne odluke. Okupiraće vas brige, posebno one koje imaju veze sa prošlim aktivnostima. Iskoristie ovaj tranzit da se bavite zahtevnim umnim poslovima koji zahtevaju fokus i posvećenost. Imaćete mentalni pritisak i opterećenje. Istog dana će Merkur biti u kvadratu sa Jupiterom pa će svaka vrsta preterivanja i megalomanskih planova od tog dana da se pretvori u otežavajuću okolnost. Ukoliko ste puno toga natovarili na sebe u prethodnom periodu, od 6.12 ćete morati da se bavite prioritetima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmina M (@jasminam.yassessential)

Osmog decembra imaćemo pun Mesec u znaku Blizanaca koji će biti veoma dinamičan ali donosi i neku vrstu agresije i povrede. To će proizilaziti iz
komunikacije sa izvesnom osobom iz vašeg okruženja, pa se pobrinite da budete što smireniji ovog dana, da poštujete vreme, budete precizni sa planiranjem i pažljivi u komunikaciji sa drugima, da biste izbegli verbalne okršaje. Naglasak je na netačnim, neproverenim ili poluistinitim informacijama, koje ukoliko dođu do vas biće povod za svađu. Možete biti zbunjeni, ali i da prećutkivanjem dovodite u konfuziju neku drugu osobu. Sunce je u opoziciji sa Marsom što je aspekt koji donosi nadmetanje ličnosti i borbu za autoritetom, moći i pozicijom.

Sledećeg dana na nebu će biti kvadrat između Venere i Jupitera što je aspekt prevelikih očekivanja ali i neispunjenih obećanja. Naglašene su afere i tajni odnosi, kao i otkrivanje istih, pa budite pažljivi ukoliko ste u nečemu što nije jasno definisano. Uzdržite se preterivanja u bilo čemu, posebno u hrani, piću ili trošenju novca. Kasnije možete zažaliti ili shvatiti da i nije bila baš korisna investicija. Neki emotivni odnosi proživljavaju krizu ovog dana, dok se neki mogu i okončati zbog nedostatka zajedničkih ciljeva i planova.

Od desetog decembra Venera ulazi u znak Jarca i tu će biti svakako do kraja godine. Ovo označava da ulazite u fazu trezvenijeg razmišljanja u polju odnosa. Više će vam biti bitno da vam neko na konkretan i demonstrativan način pokaže svoju naklonost i ljubav, nego da samo obećava i priča prazne priče. Neko može izabrati da radije bude sam nego sa osobom sa kojom je još više usamljen iako je pored vas fizički.

Možda te zanima
dekoraciju leto

Dvadesetog decembra Jupiter konačno ulazi u znak Ovna što može doneti novine na polju zakona, obrazovanja, putovanja, viznog režima, nekih novih
propisa, novih dostignuća i izuma. Iskoristite ovaj tranzit da započnete neke nove projekte u svom životu. Ovu promenu mogu posebno osetiti Strelčevi i Ribe u znaku i podznaku.

horoskop
@pinterest

Dva dana kasnije Venera će imati lep aspekt prema Uranu što donosi sjajne prilike potpuno neočekivano. Može se dogoditi lepo poznanstvo koje brzo može prerasti u vezu, ljubav sa osobom koja vam je prijatelj ili upoznajete nekoga preko svojih kontakata ili na nekom druženju. Budite otvoreni za neke novine i promene u svom životu, pa čak i ako ne potraju dugo biće vam lepo osveženje.

Dvadeset trećeg decembra imaćemo mlad Mesec u znaku Jarca pa je to idearon vreme za početak nekih novih planova i ideja, posebno onih koji zahtevaju disciplinu, fokus i trajanje. Započnite neke dugoročne planove koji će zavisiti isključivo od vas, vaše upornosti, truda i doslednosti, a ne od sreće i srećnih okolnosti.

Dvadeset osmog nas ponovo očekuje aspekt između Venere i Neptuna što doprinosi čaroliji, zaljubljivanju, pa kako su praznici odmah tu iza ugla, iskoristite ovaj tranzit za putovanja, romantične susrete, razvoj kreativnosti i umetničkih potencijala. Ljubav se dešava na tajnim i skrivenim mestima, a nekome je ljubav daleko, na drugom kraju sveta.

Tri dana pred Novu Godinu planeta Merkur kreće retrogradno što će vam doneti susrete sa osobama iz prošlosti, sa onima koje dugo niste videli. Ne
planirajte kupovinu automobila, telefona i tehnike ovih dana, pa čak i par dana prije. Mogući su kvarovi i greške na uređajima. Ne donosite važne odluke pred Novu Godinu. Sačekajte drugu polovinu januara. Merkur će biti u konjukciji sa Venerom pa svakako očekujte pisma, poruke i susrete sa osobama koje volite. Sam doček Nove Godine proći će sa Mesecom u znaku Bika što aktivira polje uživanja, dobre i kvalitetne hrane, pa birajte okruženje i osobe sa kojima ćete se dobro provesti. Venera ide u zagrljaj Plutona što svakako doček i prvi januar može obeležiti značajnim prekretnicama u polju ljubavnih dešavanja, ali i aspekta novca i materijalnog prosperiteta.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh