Dekorisanje uskršnje trpeze

Avatar photo

Da li ste spremni za sutrašnji praznik? Ukoliko ne znate kako aranžirati sto za ovaj poseban dan, pročitajte prijedloge koje je ZdraviJa pripremila za vas.

Koristite šarene materijale i dezene

Uskršnji brunch je zabavna i svečana priredba, i dok su tipičan dekor zečevi i jaja, uvijek možete podići nivo sofisticiranosti vašeg stola sa nekim šarenim dezenom.

Dodajte “vintage” elemente

Dodajte starinske elemente kao što je posrebreni slanik na slici. Ovako nešto može biti izuzetno elegantno.

Koristite kućno cvijeće za ukrašavanje

Koristite cvijeće i grane iz vlastite bašte kako biste stvorili novu dimenziju i probudili interesovanje za stolom. Uz različite nijanse zelene, na ovaj način ćete uvesti svježe proizvode dodajući nepredviđeni element. Salvete u sličnim bojama dodaju sjajan završni dodir prelijepom uskršnjem stolu.

Ručajte u dvorištu

Uskrs se poklapa sa dolaskom proljeća. Iskoristite ljepotu prirode tako što ćete na terasi ili na travi u dvorištu organizovati uskršnju gozbu na otvorenom prostoru. Ovo vam omogućava da sto pripremite prilično jednostavno. Dodavanje ćebadi na stolice “za svaki slučaj” učiniće sto ugodnijim i prijatnijim.

Dodajte organske elemente

Da bi se gostima pružio osjećaj vibracije i uzbuđenja koji dolazi sa proljećem, uključite i prirodne elemente koji pružaju suptilne naznake boje. Ovi organski elementi mogu istovremeno funkcionisati i kao oznake, pa na primjer u zelenu jabuku možete zabosti čačkalicu sa zastavicom na kojoj će pisati ime vašeg gosta u zlatnoj boji. Različite veličine voća i cvijeća omogućavaju vašem oku da putuje i čine sto još uzbudljivijim.

Ubacite zlatne detalje

Zlatni akcenti unose dozu elitizma za vaš sto, kao i osjećaj života na visokoj nozi. Ovakav praznik ništa manje od toga ne zaslužuje, zar ne? Zlato definitivno ne mora biti ekskluzivno namijenjeno zimskim praznicima – ono je dozvoljeno u bilo koje doba godine.

Napravite mala ptičija gnijezda

Stvorite prelijepu proljećnu scenu u zatvorenom prostoru sa dekorativnim ptičijim gnijezdima. Kada ofarbana jaja položite u ova gnijezda to zaista postaje hit na predstojećem uskršnjem okupljanju, samo vam preporučujemo da se držite jedne palete boja.

Možda te zanima
dekoraciju leto

Iskoristite slatkiše kao dekoracije

Iskoristite čokoladna jaja i zeke kao dekoracije na vašem uskršnjem stolu. Takođe, šarene bombone u činiji mogu biti detalj koji će i najmlađe članove vaše porodice držati na mjestu tokom čitavog ručka.

Napravite svijeće od ljuski jaja 

Ukoliko već niste, napravite svijeće od ljuski jaja prema uputstvima koja je ZdraviJa sa vama nedavno podijelila. Odstranite žumance i bjelanjak, ljusku ofarbajte bojom za hranu te nakon sušenja, vratite u jednostavan držač za jaja. Zatim stavite malo ljepila na metalnu podlogu svijeće i spustite je u jaje.

Uskršnja proslava je šansa za osvježavanje doma, kao i za prigodnu dobrodošlicu proljeću. Da sumiramo, ZdaviJa vam predlaže što više organskih elemenata i boja odgovarajućih trenutnom periodu godine. Inspiraciju smo pronašli u neprikosnovenom magazinu Elle Decor. Sve što vam treba jeste dobro raspoloženje i malo strpljenja da bi i vaša sutrašnja trpeza izgledala poput onih sa slika. Budite maštoviti i kreativni!

Srećan vam praznik!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh