Evo kako na prirodan način izbijeliti zube

Avatar photo
izbijeljiti zube

Iako je četkica za zube zapravo glavno sredstvo u održavanju oralne higijene, a pasta za zube pomoćno, mnogima je važno koju vrstu zubne paste koriste, naročito kada govorimo o izbjeljivanju zuba. ZdraviJa vam u nastavku teksta donosi savjete kako da odaberete pastu koja će vam na prirodan i siguran način izbijeliti zube.

Na šta obratiti pažnju?

Boja zuba kod svakoga je različita, a s vremenom oni gube svoju bjelinu. Neke paste mogu spriječiti nastanak mrlja na zubima pušača i osoba koje piju puno čaja ili kafe.

Zubne paste za izbeljivanje sadrže abrazivne materije koje uklanjaju mrlje sa same površine zubne gleđi. Ne uklanjaju kamenac niti druge prebojenosti zuba. Ove čestice čiste mrlje izbeljujući zube do određene granice. Međutim, prekomjerna upotreba ovih pasta, može da dovede do preosetljivosti zuba usljed ostećenja površinskog sloja gleđi.

Kako ne bi došlo do oštećenja, ZdraviJa vam preporučuje da odaberete pastu koja vam može na prirodan način izbijeliti zube. Upravo takva je CURAPROX [BE YOU.] pasta, koja se na tržistu nalazi u šest profinjenih okusa i koja prirodno izbjeljuje zube uz pomoć enzima.

izbijeliti zube

Zašto odabrati CURAPROX [BE YOU.] pastu?

Ova pasta sadrži prirodne biljne sastojke koji štite zube od nastanka karijesa, osiguravaju svježinu, pomažu kod osjetljivih zuba, ne uzrokuju afte, podupiru prirodno djelovanje pljuvačke, sprečavaju nastajanje zubnog plaka i štite desni. U setu uz svaku pastu priložena je i četkica CURAPROX CS 5460 ultra soft za kvalitetnu, učinkovitu i temeljnu oralnu higijenu.

CURAPROX [BE YOU.] zubne paste sadrže:

  • Prirodni enzim glukozna oksidaza kojipretvara šećer u ustima u prirodni vodikov peroksid i djelomično u kisik što omogućava prirodno izbjeljivanje zuba.

Uz optički izbjeljivač Prestige Sparkling Blue® za dodatno prividno izbjeljivanje zuba, prirodni sastojci njeguju i čiste površinu zuba te smanjuju mogućnost nastajanja novih mrlja. Također, enzim glukozna oksidaza podržava sistem laktoperoksidaze koji utiče na ravnotežu oralne flore.

  • 950 ppm natrij fluorida za sprečavanje nastanka karijesa.
  • Hidroksilapatit koji remineralizira gleđ i smanjuje osjetljivost zuba.
  • Ksilitol sprečava razmnožavanje bakterija, koje uzrokuju karijes. Dobivamo ga iz breze, no iako je slatkog okusa nije nimalo zanimljiv štetnim bakterijama koje uzrokuju karijes. Ksilitol ima antibakterijski učinak i jača zubnu gleđ.
  • Echinacea, vražja kandža i centela smiruju i obnavljaju sluznicu usta i desni te smanjuju upalu. Pomažu nakon stomatoloških zahvata i operacija.
  • Ekstrakt gorke narandže uklanja štetne bakterije.
  • Pantenol i provitamin B5 održavaju vlažnost sluznice, potpomažu nastajanje novih stanica u sluznici, smanjuju upale i potiču brži oporavak.
  • Nizak RDA stepen abrazivnosti (50) što ih čini nježnima za zubnu gleđ

Zubne paste [BE YOU.] ne sadrže triklosan, mikroplastiku ni SLS , agresivno pjenilo kojeg sadržava većina sredstava za čišćenje. SLS iritira i isušuje sluznicu u ustima i često uzrokuje afte. Paste su primjerene i za vegane.

Zubna pasta za svako raspoloženje

Šest profinjenih okusa zubne paste CURAPROX [BE YOU.] s prirodnim sastojcima, enzimi i bilje štite od karijesa, garantira svjež dah, pomaže kod osjetljivih zubi, ne uzrokuje afte, podržava prirodnu zaštitu pljuvačke, sprečava nastanak plaka i brine za zdravlje desni.

izbijeliti zube

CURAPROX [BE YOU.] Rising star set, grejpfrut i bergamot

Zvijezda u usponu – sočni grejpfrut i okrepljujući bergamot s pozadinom paprene mente i mentola. Začinjeni garant za budna usta svako jutro. Svježina na najbolji način.

izbijeliti zubeCURAPROX [BE YOU.] Pure happiness set, breskva i kajsija

Čista doza sreće u tubi – nježne note breskve i kajsije kombinovane sa svježinom paprene i zelene mente i dodatkom mentola. Svježi povjetarac za tvoja usta svaki dan.

curaproxCURAPROX [BE YOU.] Candy lover set, lubenica

Za sladokusce – ljupka slatka lubenica s osvježavajućim mentolom – ledeni vatromet za tvoja usta i desni. Savršena za početak i kraj dana.

Možda te zanima
rak dojke

curaproxCURAPROX [BE YOU.] Challenger set,  gin tonic i japanska jabuka

Za odvažne sa stilom – uzmite slatku japansku jabuku i dodajte joj mrvu smreke – za čudnovato nadahnjujuće iskustvo. Sve to začinite gin tonicom. Šta može biti bolje? Naravno bez alkohola!

curaproxCURAPROX [BE YOU.] Daydreamer set, kupina i slatki korijen

Opet glava u oblacima. Probudi se senzacionalnim okusom snene kupine i raskošnog slatkog korijena s pozadinom vječno svježeg mentola. Svježina, koja traje.

zubiCURAPROX [BE YOU.] Explorer set, jabuka i aloe vera

Živite život punim plućima – sasvim nova kombinacija okusa. Svježa zelena jabuka sa sočnom aloe verom i dodatnom eksplozijom paprene mente i mentola. Hrabri će biti nagrađeni jedinstvenim iskustvom četkanja.

Nadamo se da će vam ove informacije biti od koristi kada sljedeći put budete kupovali pastu za zube. Naš savjet je da uvijek birate prirodno, jer samo prirodno može na pravi način izbijeliti zube.

Možda vam bude interesantno: Evo kako da spriječite bolesti zuba i desni

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh