Evo zašto je Fidži voda TAKO skupa

Avatar photo
fiji voda

Voda je jedan od najvrednijih resursa koje imamo na Zemlji. Ona je takođe jedan od najzastupljenijih resursa, međutim, u poslednjih nekoliko godina, prodaja flaširane vode postala je veoma profitabilan biznis.

Danas u većini trgovina možete pronaći brojne vrste vode: običnu, gaziranu, alkalnu, destilovanu, izvorsku i mnoge druge.

Međutim, postoji jedna marka flaširane vode koju ćete platiti mnogo više nego ostale, a to je Fidži voda.

Ova poznata voda smatra se jednom od najskupljih flaširanih voda na svetu. Naime, flašica od 0.33ml u Srbiji košta oko 185 dinara, a evo šta je razlog.

Fidži voda se puni isključivo na Fidžiju i arteška je voda. To znači da ne prolazi kroz industrijske procese prečišćavanja, nego dolazi iz arteškog vodonosnog sloja koji se nalazi na jednom od ostrva na Fidžiju. Da biste ovo bolje razumeli, trebalo bi znati šta je arteški vodonosni sloj.

vode u marketu

Arteški vodonosni sloj je sloj stena koji funkcioniše kao prirodni filter za vodu. Ovaj sloj je obično sastavljen od stene poput krečnjaka, bogate mineralima. Voda u ovim arteškim vodonosnicima potiče od padavina koje su se tu zadržavale tokom dugog vremenskog perioda.

Na Fidžiju, voda iz arteških vodonosnika dolazi sa ostrva Viti Levu. Ovi vodonosni slojevi služe kao prirodni filteri vode, čuvajući je od spoljnih faktora i zagađenja. Upravo zahvaljujući prirodnom procesu filtriranja, Fidži voda se smatra čistom i visokokvalitetnom.

Možda te zanima
zdravija piazza ambijent

Mnogi ljubitelji Fidži vode tvrde da je ukus proizvoda mnogo čistiji i bolji u odnosu na druge proizvođače. Iako je to možda tako, ukus vode je i dalje subjektivna stvar. Ono što je dobro jednoj osobi, možda neće biti dobro nekoj drugoj.

Pored ovoga, visoka cena ovog proizvoda je svakako deo briljantne marketinške strategije, a tu su i troškovi transporta, logistike, kvaliteta ambalaže i slično.

Da li ste vi imali priliku da probate ovu popularnu vodu? Pišite nam šta mislite o njoj i da li cena odražava kvalitet.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh