Gradovi koji iz minuta u minut postaju sve privlačniji turistima

Avatar photo

Od Malage i Arube do Buenos Airesa i Montreala. Ovo su nova popularna odredišta za turiste, na šta ukazuje eksplozija rezervacija, prema American Express Travel-u.

Malaga, Španija

Barselona i Madrid su dugo bili u centru pažnje, te je konačno red došao i na Malagu. Rezervacije u ovom gradu su porasle za 164 odsto u odnosu na prošlu godinu. Ovaj primorski grad na južnoj obali Španije ima raznovrsnu arhitekturu: Katedrale u baroknom stilu, rimske spomenike i maurske tvrđave, kao i mediteransku kuhinju, te u turistima budi autentičan Andaluzijski osećaj. Naravno, ne može se govoriti o Malagi bez spominjanja Pabla Pikasa i muzeja posvećenog njegovom radu, Museo Picasso Málaga.

Inčon, Južna Koreja

Dok ste vjerovatno čuli za Seul, susjedni grad Inčon takođe treba da bude na vašem radaru. Rezervacije u ovom gradu su porasle za 87 odsto u odnosu na prošlu godinu. Tokom praznika, ulice su ukrašene šarenim svjetlima, božićnim pjesmama i ukusnim lokalnim poslasticama. Oni koji su posjetili ovaj grad kažu da niste doživjeli pravi korejski Božić, dok niste probali seng krem ​​tortu koja je specijalitet u Inčonu. Vjerujmo im na riječ!

Reno Tahoe, Nevada

Rezervacije su porasle za 78 posto u ovom gradiću, poznatom po svojim kazinima, noćnom životu, najvećoj koncentraciji skijališta u zemlji i blizini jezera Tahoe. Takozvani “najveći mali grad na svijetu” takođe nudi baletske predstave u Pioneer centru i klizanje na rijeci. Buzzy Midtown okrug je pun gastro pubova, restorana i prodavnica. Izvan granica grada, naći ćete zavejanu snijegom Sierra Nevadu i neka od najboljih skijališta na zapadu, kao što su: Mt. Rose, Dijamantski vrh i dolina Squaw.

Ženeva, Švicarska

Smještena na južnom kraju Lac Lémana, a okružena planinama Alpa i Jura, grad Ženeva je globalni centar finansija, ekonomije i diplomatije, a rezervacije za ovaj „centar mira“ porasle su za 60 posto u odnosu na prošlu godinu. Ženeva je takođe dom štaba Crvenog krsta i evropskog sjedišta Ujedinjenih nacija. Najznačajniji švicarski grad nudi i velike mogućnosti za zabavu. Zaustavite se na zanatskoj tržnici u Rue de Mont Blanc gdje ćete pronaći ručne radove i suvenire. Poslije toga, zagrijte se šoljicom heissi schoggi (vruće čokolade) ili fondijem od sira, švicarskim nacionalnim specijalitetima.

Montreal, Kanada

Izgrađen na ostrvu na rijeci Saint Lawrence, Montreal dobija svoje ime po Mt. Royal, trospratnom brdu koje se nalazi u njegovom centru. Četiri godišnja doba znače da svaka četvrtina godine sa sobom nosi nešto posebno. Ipak, zima je posebno živopisna, što je možda razlog zašto su rezervacije u zimskom periodu čak 59 posto veće. Tokom zime vam je na raspolaganju velika parada veselih, sezonskih atrakcija, od kojih su mnoge besplatne poput Luminothérapie, spektakularne serije svjetlosnih instalacija koje osvjetljavaju Place des Festivals u tamnim danima decembra i januara.

Frankfurt, Njemačka

Frankfurt je glavno finansijsko središte (dom Evropske centralne banke) i prelijep njemački grad koji čini čaroban spoj prošlosti i sadašnjosti. Veliki dio grada star 2.000 godina uništen je tokom Drugog svjetskog rata, ali je kasnije ponovo izgrađen. Danas, visoki neboderi žive u harmoniji sa istorijskim gotskim zgradama, poput katedrale Svetog Bartholomewa ili očuvane rimokatoličke crkve iz 14. vijeka. Obavezno posjetite Römerberg i St Paul's Square, u rekonstruisanom Altstadtu (Stari grad), kako biste pronašli sezonske markete i ukrašene štandove koji ove godine osvajaju 47 posto više rezervacija nego prošle godine.

Aruba

Jedno od karipskih ostrva, Aruba, nastavlja da izaziva putnike koji žele da pobjegnu od hladnog vremena u toplije krajeve, što se vidi u povećanju rezervacija od 31 posto u odnosu na prethodne godine. Sunčano nebo, prekrasne plaže, kristalna voda i prosječna zimska temperatura od 30-ak stepeni, čini je savršenom za one koji žele da snijeg zamijene pijeskom.

Možda te zanima
prirodni bazeni

Portland, Oregon

Portland, koji se nalazi na ušću rijeka Willamette i Columbia, privlači putnike svojim čudesnim šarmom i srdačnošću. Rezervacije su za 31 odsto porasle u ovom gradu, poznatom po kafićima, malim pivarama, restoranima na farmama, te živopisnoj umjetnosti i muzičkoj sceni. Brojne ekološke inicijative u Portlandu, uključujući 600 km biciklističkih staza, čine ga jednim od najzdravijih gradova u Americi. Trend putovanja u Portland uoči praznika bez sumnje raste usljed duge liste parada i jedinstvenih portlandskih tradicija, kao što su Festival svjetla u pećini, festival Holiday Ale na Trgu Pioneer Courthouse i The Holiday Express – vožnja vintidž parnom lokomotivom.

Buenos Aires, Argentina

Kao “Pariz Južne Amerike”, kosmopolitski glavni grad Argentine spaja evropski glamur i latinske ukuse. Rezervacije su porasle i do 28 procenata u Buenos Airesu, jer je strast tamo vidljiva, crveno vino teče kao voda, a tango se pleše do zore. Ovaj seksi i živahan grad je grad u kom žurka ne prestaje.

Lima, Peru

Rezervacije su porasle za 23 posto u Limi, koja se nalazi na obalama Tihog okeana, a specifična je zbog bogate baštine i kulture. Očuvani istorijski centar, jedna od UNESCO lokacija, otkriva stare crkve, manastire i rezidencije. Pored svojih znamenitosti, arheoloških nalazišta i muzeja, “Ciudad de los Reyes” (Grad kraljeva) takođe se ističe novom umjetničkom i prosperitetnom kulinarskom scenom sa oko 16.000 priznatih restorana. Još jedna stvar, Peru je super pristupačan pa je sada idealan trenutak da se prepustite izvornim delikatesima, kao što su lechón i panetón. I, naravno, nikakvo putovanje u Argentinu ne bi bilo kompletno bez posjete Tunel de las Sorpresas, jednoj od najspektakularnijih fontana na svetu.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh