Iskoristite šarmantnu jesen u uređenju vašeg doma

Avatar photo
uredjenje doma jesen iskoristite

Ušunja se lagano, onako ušuškano kako samo ona zna, u naša srca, naš dom i na naš sto. Ta skromna dama sa raskošnim kaputom koji je istetoviran najljepšim bojama, u svojim džepovima krije najslasnije zdrave plodove u kojima uživaju istinski gurmani. Naravno, riječ je o kraljici jeseni koja nas nesebično daruje bundevama, smokvama, grožđem, kestenjem, jabukama, narom… Priznaćete, sve ove plodove rado iskoristite kao inspiraciju za najslasnije delicije u svojoj kuhinji, ali i kao nadahnuće za jesenje uređenje svog doma.

ZdraviJa se potrudila da vam donese najaktuelnije svjetske trendove, kada je u pitanju uređenje enterijera, ali i tradicionalno nezaobilazne plodove šarmantne jeseni, koji su obavezan detalj u svakom kutku našeg doma.

Jesen je inspirisala i poticala na valer osjećanja mnoge svjetske velikane poezije i proze, tako da se udobno smjestite u vaš omiljeni kutak, jer ćemo niz ideja za uređenje početi sa podsjećanjem na riječi Lava Tolstoja iz kultnog romana “Rat i mir”.

Bilo je ono neobično jesenje vrijeme, kojem se ljudi uvijek dive, ono vrijeme kada nisko sunce grije jače nego u proljeće, kad sve blista u rijetkom, čistom zraku tako da oči zasjenjuje, […] kad u tim tamnim, toplim noćima padaju s neba zlatne zvijezde, plašeći i veseleći neprestano čovjeka.

Veliki ruski književnik je savršena uvertira u nastavak teksta, jer vas ove jeseni, ali i zime očekuju bogati tonovi, blokovi boja, dodir crnih i velikih cvjetnih formata. Otkrićemo vam kako da ove trendove iskoristite u uređenju svog doma.

cvjetni dezeni
@housebeautiful.com

Veliki cvjetni dezeni

Ovo je zaista sjajan trend. Ko još ne voli cvjetne otiske u velikoj mjeri? Obratite pažnju na velike blistave dizajne koje možete naći na jastucima, posteljinama, lampama, ili kao zidne murale. Ako se odlučite za ove detalje, ostatak doma treba da bude jednostavan, tako da cvjetni dezeni postanu “zvijezda” enterijera.

neutralno i moderno
@housebeautiful.com

Neutralno i moderno

Ovo je primjer kombinacije različitih elemenata koji stvaraju lijep i jednostavan izgled sa naglaskom na prirodni izgled nameštaja. Ako se odlučite baš za ovo, naša preporuka je da odete u prodavnicu Sinkro namještaja. Kao što Kate Butler, šef dizajna u Habitatu, objašnjava: “Ovdje se fokusirao povratak jednostavnih, prirodnih patina i materijala unutar namještaja.” Kombinujte ovo sa nježno ukrašenim posuđem, mekim sivim stolicama i neutralnim tepihom u boji, da biste završili ovaj umirujući trend.

zlatno, zlato zlatni dizajn dezen
@housebeautiful.com

Zlatno

Iako smo imali zlato kao trend u sezoni proljeće / ljeto, još uvijek ga je jako puno i javiće se još veća espanzija ovakvih detalja, jer zlatna je ipak boja jeseni. Dizajneri predlažu da zlatnu boju koristite kako biste istakli neki detalj u svom domu. Tako na ovoj fotografiji možete vidjeti zlatni tepih koji se savršeno uklopio u ostatak enterijera i “podigao” ga na sebi svojstven način.

boja crna dezen dizajn enterijer
@housebeautiful.com

Boja gagata

Ljubitelji monohromog će obožavati ovaj trend. Sve je u vezi sa dodacima i oni moraju biti crni. Ali ako niste ljubitelj velikih količina crne boje, ovaj trend možete primijeniti koristeći male komade namještaja koje ćete rasporediti po kući. Možda vas inspirišu detalji sa fotografije kao što je ovaj prekrasni luster, polica ili sto. Kombinujte ovaj izgled sa taktilnim komadima i bijelim da biste ga izbalansirali.

roze nijanse
@housebeautiful.com

Sve nijanse roze

Puderaste nijanse ružičaste u kombinaciji sa vintidž dizajnom su savršena jesenja kombinacija. Valer ovih boja je savršeno primjenjiv za uređenje doma, jer je riječ o blagim tonovima koji opuštaju. Kako ističu dizajneri, ovi tonovi će dodati toplinu vašem domu i savršeno se uklopiti sa metalnim, savremenim sivim i novim talasom tamnih neutralnih materijala.

kuhinja kuhanje dizajn
@housebeautiful.com

Taktilne kuhinje

Ovaj novi i uzbudljivi trend govori o tome kako se miješaju različite teksture jedna pored druge, kontrastno u boji i dodiru. Upravo ovakva jedna kuhinja, kao sa fotografije, učiniće ovaj dio vašeg doma privlačnim i karakterno posebnim.

Možda te zanima
spa kod kuce

oblici geometrija dizajn enterijer
@housebeautiful.com

Oblici

Ovaj trend će učiniti srećnim one koji vole da ekperimentišu sa bojama i oblicima. Pazite na smjele nijanse u različitim oblicima – prugama, geometrijskim, tufnama i linijama i ne možete pogrešiti. Nećete pogriješti ako sve ove oblike i boje stavite na jedno mjesto, kao što je recimo krevet u spavaćoj sobi.

vintage scandinavian stil
@housebeautiful.com

Vintidž na skandinavski način

Skandinavski dizajn u kombinaciji sa vintidž elementima napraviće očaravajući rezultat u vašem domu. Sjajan način da iskoristite ova dva nevjerovatna dizajna je trpezarija, koja je savršena sa uspješno miješanje ovih stilova. Jedan od primjera možete pogledati na fotografiji, koja će vas sigurno inspirisati da i vi osmislite jedinstveni kutak koji će biti udoban za uživanje u gastronomskim delicijama koje pripremate u svojoj kuhinji.

teget plava boja uredjene doma
@housebeautiful.com

Teget plava

Ova boja je savršena za jesen jer je ugodna za oči i lako je iskoristiva u dizajnu vašeg enterijera. Primjer vam donosimo na fotografiji gdje je teget boja iskombinovana sa zlatnom i ova tapeta je inspirisana sashiko, oblikom funkcionalnog vezivanja iz Japana koji koristi geometrijske šavove kako bi popravio područja iscjepane odjeće. Ostatak sobe neka bude jednostavan jer vam savjetujemo da dopustite da ove blistave pozadine budu žarište vaše sobe.

tradicija enterijer sivanje uredjenje dom
@housebeautiful.com

Tradicija

Ako ste jedan od onih koji dosta vremena provodi na društvenim mrežama, sigurno ste primijetili da se tradiconalna obilježja jedne zemlje dosta koriste u izradi različitih rukotvorina. Iskoristite sve te divne stvari koje prave vrijedne ruke, kako biste unijeli duh tradicije u svoj dom. Neka to budu detalji na jastucima, prekrivačima, tepisima, lampama. Sva ta simbolika unijeće jednu dozu topline u vaš dom i pomoći vam da uživate u hladnim mjesecima koji nam dolaze.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh