Istina ili mit: Zašto su svilene jastučnice postale novi must-have u beauty rutini?

Avatar photo
svila nega lica

Svila je postala sve popularnija u svetu nege i lepote, a svilenim jastučnicama se pripisuju brojne prednosti koje ih čine nezaobilaznim dodatkom svakodnevne rutine.

Sve više žena prepoznaje blagodeti ovog luksuznog materijala, koji pruža ne samo estetski užitak već i konkretne koristi za kožu i kosu.

Zato smo za vas istražili koje su zaista prednosti i da li treba da uložite u proizvode napravljene od svile.

Koje su prednosti korištenja svile?

Svila je poznata po svojoj glatkoj, mekanoj teksturi i raskošnom izgledu.

Napravljena od vlakana dudovog svilca, Mulberry svila je najkvalitetnija među svilenim tkaninama. Njena vlakna su prirodno slična strukturi naše kože, što je čini izuzetno prijatnom za nošenje i upotrebu.

svilene jastucnice prednosti

Svila je antialergijski materijal, jer se u njenoj izradi ne koriste hemikalije. Nema svojstvo upijanja poput pamuka, što znači da ne zadržava tragove deterdženta, garantujući apsolutnu prirodnost. Sa pravilnim održavanjem, svila može trajati izuzetno dugo, zadržavajući svoj sjaj i kvalitet.

Kako svila utiče na lepotu?

Svila ima brojne prednosti za vašu lepotu.

Svilene jastučnice, na primer, rešavaju mnoge probleme sa kojima se suočavate tokom spavanja. One smanjuju trenje, čuvaju oblik vaše frizure i omogućavaju vašoj koži da diše.Nežna površina svile ne vrši pritisak na kožu, tako da se nikada nećete buditi sa tragovima na licu. Takođe, svila pomaže u očuvanju hidratacije kože i produžava dejstvo krema koje koristite.

Svilena maska za oči dodatno poboljšava vašu beauty rutinu. Ova maska smanjuje fine linije i bore, nestaju tamni kolutovi i kese oko očiju, a vaša koža postaje hidrirana i blistava.

Možda te zanima
odmor

svilene jastucnice

Gde da pronađete kvalitetne svilene proizvode?

U svetu je odavno trend svilenih jastučnica i maski za oči, ali mi volimo domaće i želimo da podržimo domaće brendove. Silma Silk je jedan od njih.

Ovaj brend posvećen je stvaranju luksuznih svilenih proizvoda od Mulberry svilu, uključujući jastučnice, maske za oči i gumice za kosu.
Pored maski i jastučnica o kojima smo vam pisali iznad, oni u ponudi imaju i svilene gumice za kosu koje nežno obmotavaju vlasi, bez oštećenja i lomljenja, što dodatno pomaže kvalitetu vaše kose..

Proizvode brenda Silma Silk možete pronaći na sajtu www.silma.shop kao i u Elegance Beauty Spa salonu i web-shopu.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh