„Jaffa Igre bez granica“ okupile 380 mališana u Tuzli

Avatar photo
igre bez granica tuzla djeca takmicenje

Sportsko-zabavna manifestacija za djecu „Jaffa Igre bez granica“ koja je održana u Tuzli 07. aprila u SKPC „Mejdan“ okupila je 380 mališana koji su se takmičili u zabavnim igrama podijeljeni u 38 ekipa.

U takmičenju su učestvovali mališani osnovnoškolskog uzrasta, a kao podrška sa tribina bodrili su ih roditelji, treneri i prijatelji. Preko 800 oduševljenih posjetilaca je bilo u publici.

„Sve prijavljene ekipe su se pojavile, što je za svaku pohvalu. Djeca su donijela i navijačke transparente, bili su dobro raspoloženi i sa oduševljenjem učestvovali u svakom dijelu programa koji smo im pripremili”, istaknuli su organizatori.

„Jaffa Igre bez granica” su kreirane sa ciljem da djeci vrate i probude takmičarski duh, okrenu ih iskrenim životnim i društvenim vrijednostima kao što je druženje, podrška, zdrava, kao i izuzetno važna fizička aktivnost.

„Ponosni smo što na svakom događaju imamo goste u revijalnom dijelu, a to su djeca sa poteškoćama u razvoju iz udruženja “Malo srce Tuzla” koja se i takmiče. Naši gosti u Tuzli bili su mali plesači i gimnastičari iz tuzlanskih klubova i udruženja”, rekla je koordinator projekta Željka Gajić.

igre bez granica tuzlaPored samog takmičenja, organizatori su za sve prisutne organizovali brojne prateće aktivnosti uz podršku velikog broja sponzora koji su u foajeu dvorane priredili radionice robotike, crtanja, degustaciju proizvoda i slično. Pobjedničke ekipe iz svake kategorije dobile su vriejdne poklon pakete školskog pribora, poklon kompanije Gatarić iz Dervente. Osim pobjednika, poklon pakete Jaffa slatkiša dobili su svi učesnici ove manifestacije.

Kako bi “Jaffa Igre bez granica” bile održane, pored organizatora za održavanje igara zaslužni su partneri manifestacije a među njima kompanije: Jaffa, m:tel, Beko, Bosnalijek, Konteent Media, Vivia, Malac Genijalac, STEM akademija, Gatarić group, te Quickie croissant, CodeIT, Manja i Zeus.

Medijski pokrovitelji manifestacije bili su RTV TK, RTV7, Tuzlanski.ba, Radio Kameleon i ZdraviJa magazin.

Organizatori su se potrudili da granica ne bude ni kada se misli na teritorijalni ili regionalni dio, pa su tako od “Jaffa Igara bez granica” napravili istinski brend koji već postaje prepoznatljiv, kako u BiH, tako i šire.

Možda te zanima
pravi sport

djeca igre bez granicaTako će u toku 2019. godine “Jaffa Igre bez granica” obići ukupno 8 gradova u Bosni i Hercegovini. Nakon Prnjavora i Tuzle ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 25. maja u Bijeljini, 26. maja u Brčkom, 9. juna u Trebinju, 22. septembra u Banjoj Luci, 6. oktobra u Sarajevu i 10. novembra u Mostaru.

Možda vas interesuje: Tuzla s nestrpljenjem dočekuje “Jaffa Igre bez granica”

Kako je bilo u Prnjavoru, čitajte u našem izvještaju koji smo ranije pripremili. Budite u toku sa svim dešavanjima Jaffa Igara bez granica i pratite vijesti na blogu.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh