Radionice psihološke podrške ženama u trudnoći i nakon porođaja

Avatar photo
radionice psihološke podrške ženama

Svaka žena se u trudnoći i nakon porođaja susreće sa emocijama koje su joj možda nejasne i plaše je, te u pojedinim slučajevima dovode i do depresije. Upravo zato, Udruženje građana EKO EHO – Centar za edukaciju i promociju zdravog života organizuje BESPLATNE radionice psihološke podrške ženama u perinatalnom periodu.

Šta je cilj projekta?

Cilj projekta ”Uspostavljanje radionica psihološke podrške ženama u perinatalnom periodu na području Grada Banja Luka” je podizanje svijesti javnosti o značaju i učestalosti poremećaja u mentalnom zdravlju žena tokom trudnoće i nakon porođaja (postporođajna depresija, psihoza i anksioznost), kao i uspostavljanje grupa podrške ženama kao mjesta gdje žene mogu razgovarati s drugima koji razumiju šta im se dešava, kao i upoznati žene koje su se oporavile.

„Sasvim je normalno da se žene u periodu nakon rođenja djeteta osjećaju usamljeno, bespomoćno, zbunjeno i tužno. Postoji bezbroj neugodnih osjećanja koje mogu pratiti prvu godinu majčinstva, pa čak i dvije. Pojedine žene u ovom periodu plaše se ostati same s bebom ili osjećaju ljutnju prema bebi ili starijem djetetu, a onda i osjećaj krivice. Misle da nisu dovoljno dobre mame, čini im se da je odgovornost za to malo biće prevelika, da se neće moći dovoljno dobro brinuti o njemu”, poručuju iz organizacije ovog događaja.

Kako podsjećaju, majčinstvo jeste dar i blagoslov, ali nije lako. Svakoj ženi je potrebno privikavanje na novu situaciju, novu odgovornost, svoje novo tijelo i novu ulogu.

porodica“Sasvim je normalno da se jave simptomi depresije, ali jednako tako je normalno da se o tome i razgovara. Postpartalni poremećaji su najčešća komplikacija poslije rođenja djeteta. To nije krivica majki i one ne smiju u tome biti same”, naglašavaju.

Termini održavanja

Grupe će voditi psihoterapeutkinja Tatjana Preradović-Sjenica, dipl.psihologinja, porodična sistemska psihoterapeutkinja, nosilac evropskog certifikata za psihoterapiju, voditeljica sistemskih konstelacija, trener emocionalne pismenosti.

DATUM I VRIJEME ODRŽAVANJA: 25.04.2019. U 17.00 časova

Možda te zanima
igre za decu diy

MJESTO ODRŽAVANJA: Đure Daničiča 12, Banja Luka

“Na info susretu ćete imati priliku dobiti sve informacije o načinu rada grupe, upoznati organizatorke i voditeljicu kao i dobiti odgovore na vaša pitanja i nedoumice vezano za grupu. Zbog ograničenog broja prisutnih, dolazak na info susret je potrebno najaviti, a sve informacije možete pročitati i na našoj internet stranici“, saopštili su iz organizacije.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh