Tuzla s nestrpljenjem dočekuje “Jaffa Igre bez granica”

Avatar photo
Jaffa igre bez granica

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” biće održana 07. aprila 2019. godine u SPKC “Mejdan” u Tuzli, od 12 do 16 časova. Na takmičenju će učestvovati preko 400 mališana osnovnoškolskog uzrasta okupljenih oko sportskih udruženja i klubova iz Tuzle.

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim tuzlanskih osnovaca, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Malo Srce Tuzla“, kojima će biti doniran dio sredstava.

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad” – poručuju organizatori.

jaffa igre bez granica tuzlaRevijalni program

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi tuzlanski plesni klubovi i udruženja.

Sve posjetioce i navijače će u foajeu dočekati brojne kreativne radionice kao što su robotika, programiranje, mentalna aritmetika, slikarske radionice te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica“. Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Prve “Igre bez granica” su održane u Banjoj Luci, u decembru 2018. godine, u dvorani “Obilićevo” i okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Nakon manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine. Nakon Banje Luke, Igre bez granica su održane u Prnjavoru i to 17.03.2019. godine gdje je učešće uzelo 470 mališana i preko 500 posjetilaca u osnovnoj školi “Nikola Tesla”.

Možda ti bude interesantno: Ko je osmislio igre na “Jaffa Igrama bez granica”?

U toku 2019. godine “Igre bez granica” će obići ukupno 8 gradova u Bosni i Hercegovini. Nakon Tuzle, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 25. maja u Bijeljini, 26. maja u Brčkom, 9. juna u Trebinju, 22. septembra u Mostaru, 6. oktobra u Sarajevu i 10. novembra u Banjoj Luci.

Možda te zanima
maticne celije trudnoca

Jaffa generalni sponzor „Igara bez granica“

jaffaJedan od najvećih proizvođaća slatkiša, Jaffa Crvenka, postao je ponosni sponzor „Igara bez granica“, sportsko-zabavne manifestacije za djecu koja se u toku 2019. godine održava u 8 gradova u BiH.

„Ponosni smo što je našu manifestaciju, koja svojim bogatim i kvalitetnim sadržajem vraća osmijeh na lice mnogobrojnih mališana, podržala kompanija koja ima za cilj da svojim proizvodima čuva osjećaj na najbezbrižnije trenutke djetinjstva. Kao što su Jaffini proizvodi oduvijek bili dio stvaranja nezaboravnih sjećanja, povod za druženje, tako je i misija „Igara bez granica“ da budu dio zdravog odrastanja i nezaboravnih uspomena na najljepše druženje sa vršnjacima“, saopšteno je iz organizacije „Igara bez granica“.

Zbog toga što želimo da zajedničkim snagama pišemo najslađu istoriju odrastanja svakog djeteta, sa izrazitim ponosom predstavljamo naše novo ime – „Jaffa Igre bez granica“.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh