Masaža lica – uz ove vježbe recite zbogom neugodnom podbratku

Avatar photo
zbogom neugodnom podbratku

Izražen podbradak je nešto što sve žene mrze. To je dodatni sloj masti ispod lica koji se najčešće javlja usljed prekomjerne težine, iako to nije uvijek slučaj. Čak i ako nemate problema sa viškom kilograma, moguće je da vas muči ovaj neugodni jastučić. Bez obzira na godine, mišići vrata su među prvima koji popuste te stvaraju omrženi podbradak. Svi dijelovi našeg tijela zaslužuju poseban tretman. Radite ove lagane vježbe i recite zbogom neugodnom podbratku i ostanite mladoliki i u 40-tim.

PROČITAJTE: Ricinusovo ulje će učiniti magiju za vašu kožu, kosu i bradu

Kako nastaje podbradak?

Podbradak nastaje kao posljedica raspodjele masti. Može biti rezultat genetike, starenja i nekontroliranog debljanja. Djevojke imaju u prosjeku od 6 do 11% više pohranjene tjelesne masti nego muškarci.

Srećom, podbrak nije nerješiv. Da bi neugodna dupla brada nestala važno je zdravo se hraniti, trenirati i smanjiti masti u tijelu. Evo koje jednostavne vježbe možete raditi. Svaku vježbu možete ponoviti 5 do 10 puta, svaki dan.

Poljubi žirafu

Sjednite uspravno, nagnite glavu prema nazad i gledajte ka gore. Usne napućite kao da ćete poljubiti nekoga i ostanite u tom položaju oko 5 sekundi.

Poljubac ustranu

Za razliku od prethodne vježbe, za ovu vježbu glavu okrenite ustranu. Napućite usne kao da želite poljubiti rame, te ostanite tako 10 sekundi. Vratite se u početni položaj te ponovite vježbu. Nakon jedne strane, uradite isto i u drugu stranu.

Zijevanje

Otvorite usta najviše što možete, zadržite nekoliko sekundi pa potom zatvorite usta. Pritom pokušajte donjim usnama prekriti gornje zube. To će zategnuti kožu i ojačati mišiće vrata.

Isplazi jezik

Dok sjedite ispred televizora, otvorite širom usta, kao kod zubara. Isplazite jezik koliko god možete, kao da želite polizati bradu. Zadržite jezik 10 sekundi te opustite usta.

Nasloni se na rame

Udahnite duboko i okrenite glavu ustranu, tako da brada dodiruje ramena. Izdahnite i potom spustite glavu na grudi.

PROČITAJTE: Kako se tvoja koža mijenja kada zagaziš u tridesete

Čašica

Otvorite usta, zatim donju usnu zakreni preko donjih zubi, kao da pokušavate zadržati gutljaj vode u ustima pomoću donje čeljusti. Zatim zatvorite usta i pokušajte podignuti glavu pazeći da su usne opuštene.

zbogom neugodnom podbratku

Možda te zanima
kosa leto

Obriši podbradak rukom

Gornjom stranom dlana lagano udarajte po podbratku pa postepeno ubrzavajte jačinu udaraca. Postupak radite nekoliko minuta i dva do tri puta na dan.

Naduvani obrazi

Napuvani obrazi su vrlo jednostavna vježba koja zahtjeva samo da udahnete veliku količinu vazduha i pohranite je u svojim obrazima. Nakon što su obrazi napuhani, pritisnite ih dlanovima i polako ih zategni bez otpuštanja zraka. Zadržite ovaj položaj tri do pet sekundi prije nego otpustite zrak.

Maske za podršku zatezanja podbratka

Glicerinske maske, maske od kafe i zelenog čaja, kao i maske od bjelanca jajeta, one sa medom i limunovim sokom su idealne ako još jedan način da ubraze proces povlačenja dosadnog podbratka.

Ništa bez regulisane ishrane

Kada je u pitanju bilo koji dio tijela koji želimo da zategnemo ili smanjimo, regulisana ishrana je neizbježan korak, ista stvar je i sa podbratkom. Izbaciti bijelo brašno i nezdrave sećere je osnov. Kao odličan prijedlog zdrave ishrane je hrono režim. Glad nećete osjetiti, rezultati se dešavaju polako ali ostaju dugo zabilježeni.

Pored tolikog bauka oko zadnjica, stomaka i nogu, vrijeme je da se pozabavite i drugim dijelovima sovg tijela, i svaki njegujete i održavate na odgovarajući, njemu namjenjen način. Krenite odmah, jer bolje spriječiti nego…

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh