Jednostavne vježbe za oblikovanje i jačanje jezgra

Avatar photo
jačanje jezgra jacanje jezgra

Odlučili ste da ojačate svoje tijelo ali ne znate kako započeti sa vježbanjem? ZdraviJa vam predstavlja jednostavne vježbe za oblikovanje vašeg tijela i jačanje jezgra. Intenzivne su, brzo se izvode i možete ih uraditi bilo gdje. Ovim vježbama ćete aktivirati prednju i bočnu grupu mišića trbuha.

Potrebno je da pronađete malo vremena za sebe i odgovarajući kutak za trening, jer vam za ove četiri vježbe nisu potrebni nikakvi rekviziti, niti odlazak u teretanu. Možete ih uraditi samostalno ili ih dodati uz vaš omiljeni trening.

Da podsjetimo, što su vam oblikovaniji mišići trbuha, potrebno je jesti zdravije, jačati snagu i fokusirati se na oblikovanje svog jezgra.

Izvodite vježbe kružno, bez pauze između. Nakon svake runde napravite pauzu od 1-2 minute. Ukupno uradite četiti runde.

Bočni izdržaj

Okrenite se na stranu, oslonite na podlakticu pa podignite tijelo. Drugu ruku ispružite iznad glave. Ako ste izbalansirali tijelo u pozi pokušajte podignuti nogu. Ostanite u pozi 10 udaha-izdaha zatim se okrenite na drugu stranu i ponovite.

Visoki skip

visoki skip
@popsugar.com

Dižite koljeno što više možete i trčite u mjestu. Uradite 30 ponavljanja.

Mountain climbers

Zauzmite položaj skleka. Ruke treba da budu ispružene, šake u ravnini ramena. Potrebno je da noge gurate naizmjenično naprijed. Koljena treba da idu do laktova. Uradite vježbu 30 puta.

Možda te zanima
kako da počnete

Seated knee tuck

koljena vjezba jezgroSjedite na pod ili prostirku. Oslonite se na ruke. Noge ispružite i leđa ispravite. Savijte noge u koljenima i privucite ih do brade. Zadržite par udaha i izdaha. Zatim ispružite noge bez dodirivanja prostirke ili poda. Ponovite ovu vježbu 10 puta.

Nadamo se da će vam ovi savjeti i prijedlozi vježbi biti od koristi kada sljedeći put isplanirate da vježbate kod kuće ili u prirodi.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh