Kako da upotrijebite iskorištene bojanke za odrasle?

Avatar photo

Gotovo smo sigurni da ste čuli da postoje bojanke i za odrasle. Ukoliko ste upoznati sa ovim trendom koji se izuzetno brzo razvija, vjerovatno već znate da se ova aktivnost koja vas vraća u djetinjstvo smatra sjajnom taktikom za rješavanje stresa, bolju koncentraciju i generalno, zabavu! Ono što možda ne znate je da nakon što završite sa bojenjem ovih lijepo ilustrovanih stranica, uzbuđenje ne mora da se zaustavi. Postoji toliko načina da iskoristite ove šarene stranice, čak i nakon što popunite sav prostor za bojenje! ZdraviJa je za vas izdvojila 7 različitih, zabavnih i kreativnih načina da svoje bojanke iskoristite umjesto da ih bacite.

podmetac casa bojanka
@cleverpedia

Podmetači za čaše

Ono za šta se svakako mogu iskoristiti listovi popunjene bojanke jesu podmetači za čaše koje se koriste u vašoj kući, kao i za pravljenje drugih jedinstvenih “handmade” poklona.

Dječija garderoba

Isoristite šarene stranice vaših bojanki kako biste napravili jedinstvenu odjeću za svoje mališane. U svim boljim štamparijama je moguće da se bojanke iskoriste za preslikavanje ali i plastificiranje.

Dnevnici

dnevnik bojanka
@cleverpedia

Stranice za bojenje čine savršeni dodatak vašem planeru ili dnevniku, kako biste sebi svakodnevno pružili dodatnu inspiraciju dok planirate svoj dan ili osmišljate svoj sljedeći projekat! Stranice možete iskoristiti kao graničnike, ukrsani papir za korice i slično.

Ukrasi

Kreirajte kućne dekorativne aranžmane uz pomoć obojenih stranica bojanki! Jednolične drvene i druge jednobojne površine mogu poprimiti potpuno boemski izgled ukoliko se ornamenti iz bojanki primijene na njima.

Noćni ormarići

Pretvorite svoje male šarene projekte u nevjerovatno zabavan namještaj, te kad god vas neko pita gdje ste kupili određeni komad namještaja, vi se slobodno pohvalite da ste ga “obojili sami”! Iako može da izgleda komplikovano, daleko je od toga! Sve što vam je potrebno je nekoliko obojenih stranica i kopir aparat u boji, kako biste napravili sve dijelove koji su vam potrebni za pokrivanje jednog komada namještaja. Jedino što morate kupiti jeste papir koji je ujedno i najljepnica, kako biste lako primijenili crtež na namještaju.

Možda te zanima
zdravlje

stoli bojanka
@cleverpedia

Stolići

Jednom kad počnete da pretvarate svoje ilustracije u prelijepe komade nameštaja, nećete željeti da se zaustavite! Crteže možete preslikati i na male stolove za dnevnu sobu i druge slične komade.

Platno za uokvirivanje knjiga

Jedan od najlakših načina da iskoristite svoje bojanke je da napravite sebi ili djetetu okvir za knjigu ili svesku!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh