Kako izabrati dobrog ljekara porodične medicine?

Avatar photo

Da li vam se dešava da ste pod stresom čim pomislite da treba da se naručite kod ljekara porodične medicine? Već zamišljate da ćete danima čekati na termin, a imate prilično hitan slučaj? ZdraviJa vas uvjerava da to ne mora da bude tako. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da odaberete dobrog ljekara porodične medicine kod kojeg ćete dobiti termin onda kada vam i treba.

Pregledi bez čekanja

Znamo koliko je važno dobiti termin kod ljekara onda kada je potrebno. Zato je bitno da odaberete zdravstvenu ustanovu i porodičnog doktora gdje je organizacija urađena tako da svi pacijenti dobiju uslugu bez nepotrebnog zadržavanja u čekaonici.

Ljubazno osoblje

Odlazak kod ljekara često može biti stresno iskustvo. Upravo je zato bitno da prilikom odabira zdravstvene ustanove u kojoj ćete se liječiti obratite pažnju i na stručnost i ljubaznost osoblja koje se trudi da Vam olakša posjetu.

Ono što je još bitno pri posjeti zdravtsvenoj ustanovi je boravak u ugodnim čekaonicama. Kada ste već kod doktora, od izuzetne važnosti vam je i da imate obezbijeđen besplatan parking, jer se nikome ne troši dodatno vrijeme u potrazi za parking mjestom.

Stručan kadar

Jedna od najbitnijih stavki pri odabiru doktora koji će liječiti vas i vašu porodicu, sigurno je njegova kompetencija i stručnost. Zato je bitno da zatražite preporuke iz provjerenih izvora, koje će vam olakšati odluku pri odabiru zdravstvene ustanove, ali i doktora.

ZdraviJa je odlučila da vam olakša tu odluku i za vas smo se već raspitali koja je to stručna zdrastvena ustanova koja zadovoljava sve ove nabrojane kriterijume. Sve to možete da nađete u ZU Specijalističkom centru (SC) “Avala” u Trnu. Evo šta sve oni pružaju od usluga:

 • Riječ je o zdravstvenoj ustanovi koja pruža usluge specijalističkih pregleda, ultrazvučne dijagnostike, laboratorije, kolonoskopije i gastroskopije, te porodične medicine.
 • Specijalistički pregledi koji se mogu obaviti u ZU SC “Avala” su: kardiološki, oftalmološki, ginekološki, urološki, pedijatrijski, onkološki, internistički, endokrinološki, neurološki, fizijatrijski, gastroenterološki, te pregledi plastičnog hirurga, vaskularnog hirurga, radiolog, ortopeda.
 • U sklopu ZU SC “Avala” rade dva tima porodične medicine.
 • Registracija za tim porodične medicine traje od 1. oktobra do 31. decembra svake godine, kada se svi zainteresovani mogu slobodno registrovati (potrebna je samo lična karta), bez obzira na mjesto prebivališta ili opštinu, kao i da li je osoba već negdje prethodno registrovana.
 • Porodična medicina ZU SC “Avala” spada pod primarno zdravstveno osiguranje, te ide na teret FZO (dakle usluga porodičnog ljekara se ne naplaćuje za sve osiguranike FZO).

Registracija kod timova porodične medicine (PM)

Evo koje prednosti ćete dobiti, ukoliko se registrujete kod timova porodične medicine ZU SC “Avala”:

Možda te zanima
generalno ciscenje saveti

 • Iskusni ljekari specijalisti porodične medicine.
 • Profesionalno, stručno i ljubazno medicinsko osoblje.
 • Zakazivanje termina pregleda, bez dugotrajnog čekanja.
 • Besplatna laboratorija za sve pacijente u timu PM.
 • Savremena i udobna čekaonica, prijatan enterijer (redukuje stres kod pacijenata).
 • Obezbijeđen parking prostor ispred same ZU SC “Avala”.

Da biste se registrovali, potrebno je doći u ZU SC “Avala”, a koji se nalazi u Ulici Cara Dušana 97 u Trnu i ponijeti jedan lični dokument sa slikom. Pristupnicu i sve ostale informacije tada će dobiti od sestre za pultom.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti i pozivom na besplatni info telefon 0800-30-605

Nadamo se da smo vam olakšali izbor, te da ćete ubuduće sa povjerenjem i bez stresa ići kod svog doktora.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh