Letovanje – kako ga najbolje isplanirati?

Avatar photo
letovanje

Konačno smo došli do svima omiljenog dela godine – LETA. Deo nas već je izabrao destinacije za ovogodišnji odmor, ali tu je i onaj drugi deo. Svakako, bilo da se nalazite u jednoj ili drugoj grupi, ZdraviJa ima 4 saveta koji će vam pomoći da isplanirate ovogodišnje letovanje do srži.

Pre nego što počnemo, otvorite svoje slatke rokovnike i zapisujte ideje. Ili još bolje možemo zajedno da napravimo planer za putovanja. Naravno shodno tome gde putujete, treba i da ga prilagodite.

letovanje
@pinterest

Izaberite destinaciju, rezervišite smeštaj i odaverite način putovanja

Treba da razmislite kakav tip odmora želite. Da li je to aktivni odmor, ili kombinujete obilazak i odmaranje na plaži ili želite da u potpunosti uživate ne radeći ništa. Nakon što ste odlučili šta želite da postignete odmorom, vreme je za odabir destinacije. Ukoliko planirate aktivan odmor, svakako je preporuka neko jezero ili planina gde možete da uživate u prirodi i prejzažima. Ukoliko je to ipak ležanje na plaži ili oblizaka izbor će vam biti potpuno drugačiji. Pobrinite se da kada odlučite gde idete, pronađete i smeštaj. Sezona odmora ume da bude nezgodna u smislu da ne pronađete smeštaj baš kakav ste želeli. Pogledajte kakve aranžmane nude agencije, onlajn sajtovi za rezervaciju soba u hotelima i partmana i slično. Način putovanja je takođe bitna stavka. Zbog udaljenosti destinacije, može se nametnuti sam. Ipak, ukoliko je vaša odabrana destinacija u regionu, razmislite i o putu automobilom jer na taj način možete obići i okolna mesta ili u povratku svratiti još negde.

Spisak restorana, kafića i mesta

Napravite spisak sa lokacijama na koje želite da odete. Ponekad se desi da se za neke restorane treba rezervisati par meseci unapred. Zbog toga odredite gde bisto voleli da večerate ili určate, šta biste voleli da posetite u gradu u kome idete, koje plaže želite da obiđete i slično. Tako da olovka u ruke, i zapisujte svoje ideje.

letovanje
@pinterest

Napravite plan autfita

Kako put bez ogromnog kofera? Kako vam se ovo ne bi dogodilo na vašem savršeno isplaniranom putu, razmislite o odeći koju ćete nositi i u kojim prilikama. Najbolje je da izaberete svoje odevne kombinacije i samo te stvari i da spakujete. Ne, nije vam potrebno dodatnih 10 majica ili 3 para japanki. Dobro razmislite i spakujte samo neophodne stvari. Ovo takođe uključuje i kozmetiku koju pakuješ jer realno, ko koristi svu šminku koju poseduje na odmoru?“Praktično pakovanje proizvoda za negu na putovanju”

Možda vam bude interesantno:

Možda te zanima
leto

letovanje
@pinterest

Odvojite novac sa strane

Počnite sa pravljenjem fonda za more. Napišite koliko biste novca voleli da ponesete na more. Računajte i na troškove kupovine garderobe ili nekih dodatnih stvari koje će vam zatrebati pred put. Tu je i kupovina hrane i grickalica za put, tako da napravite svoj budžet i držite se njega.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh