Kako se pripremiti za novi posao?

Avatar photo
kako se pripremiti

Prvi dan na novom poslu uvijek je najstrašniji. Sastanak sa desetinama novih ljudi i pokušaj da makar nekima zapamtite ime su neizostavni. Vaše upoznavanje sa obavezama, zaduženjima i očekivanjima poslodavca takođe. Ovo zaista zvuči zastrašujuće bez obzira na to gdje i šta radite. Zato, poslušajte ZdraviJu i pokušajte da učinite sebi ovaj dan lakšim, tako što ćete se za njega pripremiti veče prije.

kako se pripremiti
@pinterest

Nemojte samo odabrati odjeću – probajte je

Svako ko zna najbolji #lifehack odabiranja, peglanja i pripreme odjeće noć prije, taj je sebi spriječio jutarnju žurbu i frku. Definitivno uradite ovo prije prvog dana na novom poslu, ali napravite korak dalje tako što ćete pokušati prvo da obučete kompletan outfit – pogotovo ako ga niste ranije nosili. Možda ćete primijetiti rupu ili dugme koje nedostaje, plus imaćete priliku da testirate cipele i nakit.

Spakujte sve osnovne stvari

Savršeno upakovana radna torba pokazuje vašem novom poslodavcu da ste spremni na sve. Uvjerite se da ste ponijeli svesku u kojoj ste ranije ispisali osnovne informacije o kompaniji, lagani obrok u slučaju da ogladnite i nešto lično što će učiniti da se vaš radni prostor osjeća malo više poput kuće.

Isplanirajte rutu do posla

Vaš prvi zadatak kao novog zaposlenog je da se pojavljujete na novom poslu ranije i potpuno spremni za taj dan. Isplanirajte svoj put mnogo ranije kako biste vidjeli koliko će vam dugo inače trebati, i baš uvijek izdvojte 15 minuta za saobraćaj, kašnjenje autobusa i druge hitne situacije.

Pregledajte i pročitajte vaš ugovor

Šanse su velike da ste dobili gomilu dokumenata nakon prihvatanja nove pozicije. Možda ste pregledali svoje beneficije i srećno potpisali ugovor, ali dobra je ideja da još jednom sve pregledate prije prvog dana na poslu. Da li pominju donošenje vašeg laptopa prvog dana? Da li treba da ponesete neki lični dokument? Da li ste provjerili dres kod?

kako se pripremiti
@pinterest

Guglajte vašu novu kompaniju

Sigurno ste ovo već radili prije intervjua za posao. Međutim, potrebno je još jednom uraditi detaljno istraživanje. Moguće je da se u međuvremenu desilo nešto novo, ili da ćete pronaći nešto što niste pronašli prvi put.

Možda te zanima
biljke

Vježbajte samopouzdanje

Nesanica i okretanje u krevetu su posljednja stvar koja vam je potrebna u noći prije prvog dana na novom poslu. Znajte da ste zaslužili taj novi posao i zato se adekvatno spremite za novi dan – odvojte malo vremena za sebe. Radite stvari koje vam prijaju, vidite se sa prijateljima na večeri, pročitajte poglavlje knjige ili priuštite sebi jedno dugo kupanje u mirišljavoj kupki.

Šta vi radite noć prije prvog dana na novom poslu? Pišite nam u komentarima na društvenim mrežama.

 

Pogledaj komentare (0)

Ostavi komentar

© 2023 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Povratak na vrh