Kako se pripremiti za novi posao?

Avatar photo
novi posao

Novi posao i prvi radni dan na istom znaju za neke osobe da budu poprilično zastrašujući. Sastanak sa desetinama novih ljudi i pokušaj da makar nekima zapamtite ime su neizostavni. Vaše upoznavanje sa obavezama, zaduženjima i očekivanjima poslodavca takođe. Ovo zaista zvuči zastrašujuće bez obzira na to gde i šta radite. Zato, poslušajte ZdraviJu i pokušajte da učinite sebi ovaj dan lakšim, tako što ćete se za njega pripremiti veče pre.

Možda vam bude interesantno: Želite dati otkaz? Evo kako da to učinite na prijatan način

novi posao
@pinterest

Nemojte samo odabrati odeću – probajte je

Svako ko zna najbolji #lifehack odabiranja, peglanja i pripreme odeće noć pre, taj je sebi sprečio jutarnju žurbu i frku. Definitivno uradite ovo pre prvog dana na novom poslu, ali napravite korak dalje tako što ćete pokušati prvo da obučete kompletan outfit – pogotovo ako ga niste ranije nosili. Možda ćete primetiti rupu ili dugme koje nedostaje, plus imaćete priliku da testirate cipele i nakit.

Biće vam korisno da saznate: Kako priznati da vas posao preopterećuje?

Spakujte sve osnovne stvari

Savršeno upakovana radna torba pokazuje vašem novom poslodavcu da ste spremni na sve. Uverite se da ste poneli svesku u kojoj ste ranije ispisali osnovne informacije o kompaniji, lagani obrok u slučaju da ogladnite i nešto lično što će učiniti da se vaš radni prostor oseća malo više poput kuće.

Isplanirajte rutu do posla

Vaš prvi zadatak kao novog zaposlenog je da se pojavljujete na novom poslu ranije i potpuno spremni za taj dan. Isplanirajte svoj put mnogo ranije kako biste videli koliko će vam dugo inače trebati, i baš uvek izdvojte 15 minuta za saobraćaj, kašnjenje autobusa i druge hitne situacije.

Pregledajte i pročitajte vaš ugovor

Šanse su velike da ste dobili gomilu dokumenata nakon prihvatanja nove pozicije. Možda ste pregledali svoje beneficije i srećno potpisali ugovor, ali dobra je ideja da još jednom sve pregledate pre prvog dana na poslu. Da li pominju donošenje vašeg laptopa prvog dana? Da li treba da ponesete neki lični dokument? Da li ste proverili dress code?

novi posao
@pinterest

Guglajte vašu novu kompaniju

Sigurno ste ovo već radili pre intervjua za posao. Međutim, potrebno je još jednom uraditi detaljno istraživanje. Moguće je da se u međuvremenu desilo nešto novo, ili da ćete pronaći nešto što niste pronašli prvi put.

Možda te zanima
zagadjenje mora

Pročitajte: Želite posao iz snova? Evo kako početi

Vežbajte samopouzdanje

Nesanica i okretanje u krevetu su posljednja stvar koja vam je potrebna u noći pre prvog dana na novom poslu. Znajte da ste zaslužili taj novi posao i zato se adekvatno spremite za novi dan – odvojte malo vremena za sebe. Radite stvari koje vam prijaju, vidite se sa prijateljima na večeri, pročitajte poglavlje knjige ili priuštite sebi jedno dugo kupanje u mirišljavoj kupki.

 

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh