Praktično pakovanje proizvoda za njegu na putovanju

Avatar photo
proizvoda za njegu

Sve je spremno za to dugo iščekivano putovanje, ali jedna stvar je ostala, kako svu tu potrebnu kozmetiku da prilagodite uslovima aviona? Danas rješavamo misteriju ručnog prtljaga i vječiti problem odricanja, te sa vama dijelimo trikove za praktično pakovanje proizvoda za njegu.

Razdvojite šminku, proizvode za njegu kože i kose

Ako je moguće, odustanite od ogromne torbe za nošenje svakog pribora iz vašeg kupatila i umjesto toga izaberite manje torbe. Kao prvo, razmislite o svom dolasku na destinaciju. Da li odmah po dolasku vadite stvari i slažete ih po sobi ili ste ipak odlučili da se poslužite direktno iz kofera sa onim što vam treba.

Vjerujemo da volite da su vaši proizvodi za njegu kože uz vas posebno na putovanju i u avionu kada je vašoj koži potrebna dodatna hidratacija. Ipak, stavljanje ogromne torbe kao ručni prtljag naravno nije dozvoljeno. Imati dvije manje torbe uvijek ima više smisla. Tako ako iz bilo kog razloga treba da tražite po njima, ne morate da okrenete cijelu torbu da biste pronašli ono što vam treba. A budimo iskreni, rijetko kad će vam zatrebati nešto više od mini suvog šampona, gumice za kosu i četke u avionu.

proizvoda za njegu
@pinterest

Koristite prozirne torbe za šminku

To je već dobro poznato, ali ne govorimo o prozirnim kesama sa zip zatvaračem, već o prozirnim torbama za višekratnu upotrebu. Prije svega, mogućnost da ovo koristite iznova i iznova će vam uštediti i vrijeme i novac. Stavljanje svih vaših proizvoda u torbu može biti pomalo nezgodna igra, ali vjerujemo da uvijek mnogo više proizvoda možete da stavite u ove torbe nego u plastične vrećice koje nisu baš tako praktične.

Odlučite se za pudere u prahu, suve šampone i sredstva za čišćenje

Ukoliko je u prahu, a ne u tečnosti, ovo je savršena prilika koju treba da iskoristite već prilikom sledećeg putovanja. Ovaj trik pomoći će vam da uštedite dragocjeni prostor u svojoj torbi u koju pakujete tečne proizvode. Pilingi, sredstva za čišćenje i njegu, serumi – mnogi proizvodi danas dolaze u prahu, potrebno je samo pomiješati ih sa vodom da biste postigli željeni efekat.

Koristite uzorke proizvoda

Ukoliko ste jedna od onih osoba koja čuva zalihe uzoraka za njegovanje i ljepotu, putovanje je prava prilika da ih iskoristite. Svi ti uzorci šampona, balzama, prajmera, parfema i još mnogo toga savršeni su za ovakve situacije. Oni praktično ne zauzimaju prostor i savršeni su za kratka putovanja kada ćete morati da operete lice samo nekoliko puta. Čuvajte sve svoje uzorke parfema upravo iz ovog razloga, nema potrebe da ponesete parfem u punoj veličini sa sobom na put. Osim toga, jedan uzorak pudera će vam sigurno trajati oko nedelju dana.

Možda te zanima
5 destinacija

proizvoda za njegu
@pinterest

Dogovarajte se sa svojim saputnicima

Nisu vam baš svima potrebni fen za kosu, suvi šampon ili gel za tuširanje. Napravite raspored i dogovorite se sa drugom osobom koja putuje sa vama kako ne biste ponijeli iste stvari i tako bespotrebno zauzeli prostor u koferu. Neka jedna osoba ponese peglu, druga fen za kosu, jedna peglu za kosu, a druga suvi šampon. Nema razloga da svi nosite iste proizvode. Slično tome, ako vi pakujete šampon i balzam, ponudite da podijelite to sa drugom osobom, a vi da se poslužite sa jednim od njihovih proizvoda.

Smanjite količinu proizvoda koje nosite

Naravno, ovo ne znači da treba da preskačete korake u vašoj rutini, ali ako jedan proizvod može da uradi dva posla, odlučite se za njega. Na primjer, izbjegavajte da nosite prozirni sjaj za usne ako već stavljate balzam za usne ili ulje. U bilo kojoj oblasti možete ovo da uradite i koristite isti proizvod za dvije upotrebe. Onda, kada želite da ponesete tri veoma različite podloge za različite nivoe upotrebe, možete to i da uradite jer ste prethodno uštedjeli na prostoru.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh