Lista najboljih povoljnih, ali i besplatnih fitness aplikacija

Avatar photo

Nova godina, novi počeci – što za mnoge znači da je vrijeme za nove fitness ciljeve. Ravan stomak i manjak kilograma su jedne od najčešćih novogodišnjih rezolucija, naročito zbog toga što zahtijevaju nivo posvećenosti koji je teško održati, posebno kada posao i porodica stavljaju ove prioritete na drugo mjesto.

Ukoliko vrijeme i novac nisu na vašoj strani, razmislite o tome da skinete neku od aplikacija koje vam preporučujemo. Uz mnoge besplatne opcije (a i one poprilično povoljne) možete preskočiti članstvo u teretani i trenirati kad i gdje god vam odgovara.

Nike + Training Club – Besplatno

Ova aplikacija nudi više od 100 besplatnih treninga, zajedno sa vizuelnim i audio vodičem, tako da svaku vježbu možete uraditi na pravi način. Možete odabrati treninge snage, izdržljivosti ili joge, na osnovu svog trenutnog raspoloženja i ciljeva. Pošto je aplikacija BESPLATNA, nema apsolutno nikakvog razloga da je nemate u svom telefonu, za slučaj da se osjećate raspoloženim za trening.

C25K – Besplatno

Ukoliko vam se ne dopada ideja da se pridružite fitness grupi ili započnete rigoroznu rutinu treninga kada ste totalni početnik koji nema mnogo snage, C25K je pravi izbor za vas. Ova besplatna aplikacija će vas voditi kroz trening, gotovo kao da imate personalnog trenera. Aplikacija je savršena za ljude koji žele da izgrade osnovni nivo izdržljivosti prije početka ozbiljnog treniranja. Ona je takođe odličan početni vodič za ljude koji se nadaju da će se u budućnosti takmičiti u maratonu ili polumaratonu.

Zombies, run! – 3,99 dolara mjesečno

Neki ljudi prosto ne vole trčanje – ali šta ako bi oni trčali kao da ih ganjaju zombiji? Zombies, run! koristi GPS za mapiranje vašeg bjekstva, tokom kog ćete morati pobijediti zombije, skupljati resurse i ostvariti ciljeve.

Daily Yoga –  2.49 dolara mjesečno

Joga je nevjerovatno dobra za povećanje fleksibilnosti i snage, a takođe je zadužena za opuštanje i wellness. Nažalost, časovi joge mogu biti skupi. Daily Yoga nudi pristupačnu alternativu za sve jogije koji jogu žele praktikovati u udobnosti svog doma.

CycleCast – 9,99 dolara mjesečno

Sa CycleCast-om, sve što vam treba je aplikacija, par slušalica i stacionarni bicikl kako biste stekli osjećaj da trenirate sa grupom, i to bez prekomjernih troškova.

Sworkit – Besplatno (Premium 7.99 dolara mjesečno)

Kao i mnoge aplikacije na ovoj listi, Sworkit nudi razne vizuelne i audio vodiče kako za kardio trening tako i za treninge snage. Ono što ga izdvaja je njegov fokus na to koliko vremena zapravo imate. Ukoliko imate samo 10 minuta, aplikacija će vas odmah upariti sa treningom koji možete da završite za 10 minuta ili manje.

Freeletics – Besplatno (Trening + ishrana 10 dolara mjesečno)

Ponekad aplikacija nije dovoljna da vas motiviše. Ukoliko mislite da biste imali koristi od stvarnog ohrabrenja od strane trenera, aplikacija Freeletics je odličan način da dobijete savjete vezane za ishranu i trening, i to jako povoljno.

Seven – 9,99 dolara mjesečno

Mislite da nemate vremena za trening? Razmislite ponovo! Da li imate sedam minuta? Aplikacija Seven nudi 7-minutne vježbe koje ne zahtijevaju ništa osim vas, stolice i zida.

Aaptiv – 14,99 dolara mjesečno

Imate smartphone i par slušalica? Onda možete raditi vježbe sa Aaptivom. Aplikacija koristi audio uputstva (i optimističnu, motivišuću muziku) i vodi vas kroz niz HIIT, treninga snage i trčanja.

DailyBurn – 14,99 dolara mjesečno

Ukoliko svakodnevno koristite ovu aplikaciju, bićete iznenađeni koliko brzo možete potrošiti kalorije. Sa DailyBurn-om, dobijate novi trening sa novim trenerom svakog dana.

Sweat – 19,99 dolara mjesečno

Bikini Body Guide koji je osmislila Kayla Itsines prerastao je u Sweat App koja sada uključuje više programa zasnovanih na vašem stilu treninga i samo vašim ciljevima. U aplikaciji možete izabrati između BBG-a (osnovni program), BBG Stronger (nastavak tog programa koji uključuje tegove), Body & Mind (program koji uključuje i jogu), Postpartum programa za nove majke, itd.

Možda te zanima
kako trčati

#BBG zajednica ima milione članova koji objavljuju svoj napredak na Instagramu, na taj način motivišući jedni druge.

Asana Rebel – 12,66 dolara mjesečno

Asana Rebel nije samo aplikacija za jogu – to je fitnes aplikacija, inspirisana jogom, sa puno napornih treninga koji će vas znojiti. Korisnici mogu odabrati da naglasak bude na sagorijevanju masti, snazi ili fleksibilnosti, te da biraju treninge koji im odgovaraju.

Tone it Up – 12,99 dolara mjesečno

Studio Tone it Up ima za cilj da omogući svima da preko telefona zakorače u njihov fitness studio. Preko ove aplikacije možete trenirati u grupi i to sa instruktorima fitnesa, ali i razgovarati sa drugim korisnicima koji pohađaju iste kurseve.

Pilatesology – 19 dolara mjesečno

Pilates je odličan način da ostanete u formi. Ova aplikacija namijenjena je onima koji vole da treniraju bilo kad i bilo gdje, i sve to po pristupačnoj cijeni.

Koje aplikacije vi koristite? Podijelite ih sa nama u komentarima ispod!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh