Moses Kipruto Kibire pobjednik 4. Banjalučkog polumaratona

Avatar photo

Pobjednik 4. Banjalučkog m:tel polumaratona je Moses Kipruto Kibire (01:06:18), drugo mjesto osvojio je Benard Muinde Matheka (1:07.33), dok je na trećem mjestu Stanley Kipruto (1:08:41). I ove godine apsolutnu dominaciju na banjalučkoj stazi ostavarili su takmičari iz Kenije.

@banjalukamaraton

Srđan Samardžić, jedan od naših najuspješnijih atletičara završio je trku na šestom mjestu (1:11:55).

U ženskoj kategoriji pobijedila je Kristin Mora Oigo iz Kenije (01:12:53). Drugo mjesto osvojila je Bojana Bjeljac iz Hrvatske (1:15,21), dok je treće mjesto zauzela Teodora Simović iz Srbije (1:15:35).

Naša olimpijka Lucia Kimani zauzela je petu poziciju (1:20:55).

@banjalukamaraton

4. Banjalučki m:tel polumaraton, G-Drive štafetni polumaraton i Nektar Fun Run, trka zadovoljstva startale su jutros u 9 časova. Početak jednog od najznačajnijih sportskih događaja u Banjaluci otvorio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je istakao da ovaj događaj iz godine u godinu raste, dobija na značaju i privlači pažnju velikog broja ljudi.

„Dobro došli u naš lijepi grad. Posebno pozdravljam goste iz 40 zemalja, oborili smo rekord sa 10.000 učesnika u svim trkama. Učesnicima želim sreću“, rekao je Radojičić na samom startu trke.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske, Dragan Jaćimović rekao je da ova sportska manifestacija potvrđuje da je Banjaluka evropski grad sporta. On je istakao da je posebno zanimljivo da u trkama učestvuju i takmičari stariji od 80 godina.

@banjalukamaraton

Veliki broj Banjalučana, kao i svake godine, trčao je Nektar Fun Run, trku zadovoljstva dugu tri kilometra, koja predstavlja mjesto za susrete svih generacija. Pobjednik najzabavnije trke 4. Banjalučkog m:tel polumaratona je Ante Živković iz Dubrovnika koji je osvojio 250.000 mililitara piva, drugo mjesto je pripalo Emiru Hasdoru, dok treće mjesto Nikoli Petroviću.

Svim trkačima veseli navijači su pružali podršku na stazi, što je doprinijelo još ljepšem ugođaju i ambijentu cijele trke. Pun pogodak je i to što je ove godine cilj na tvrđavi Kastel, čiji je ambijent pružio poseban ugođaj učesnicima nakon istrčane trke.

@banjalukamaraton

Program festival se nastavlja do kraja dana i sutra, sportskim i zabavnim sadržajima koje možete vidjeti na zvaničnoj stranici polumaratona.

Možda te zanima
Aquapole

Mi samo možemo na kraju reći da jedva čekamo sljedeću godinu i nove polumaratonske izazove!

 

@banjalukamaraton

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh