My Bosnian Home – Igre koje će zabaviti vaše mališane u kišnim jesenjim danima

igre koje će zabaviti
igre koje će zabaviti

Ako imate toddlera onda znate da je njima uvek potrebna neka akcija! S obzirom na to da nam se bliže sve češći kišni dani, donosim vam nekoliko predloga za igre koje će zabaviti vaše mališane u jesenjim danima. Naravno, svaku od ovih igara možete prilagoditi i malo starijoj i malo mlađoj deci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by My Bosnian Home (@mybosnian_home)

Traka sa autićima

Potrebna vam je samolepljiva traka i nekoliko autića. Napravite stazu na parketu – pločicama, i slobodno budite kreativni pa dodajte i neke prepreke da igra bude što zanimljivija. Posebno je interesantna dečacima, ali i devojčice se itekako rado uključe.

igre koje će zabaviti
@mybosnian_home

Baloni

Naduvajte nekoliko običnih balona i zakačite ih za plafon kanapom i selotejp trakom. Balone možete udarati rukama ili nekim predmetom. Još zanimljivije postaje kada uključite i učenje boja, brojeva, delova tela itd. Dajte deci zadatke poput: Udari plavi
balon dva puta, udari crveni balon levom rukom, udari žuti balon glavom itd.

igre koje će zabaviti
@mybosnian_home

Skriveno blago

Potreban vam je kinetički pesak ili zobene/speltine pahuljice, tepsija i klikeri ili neki slični manji predmeti. U tepsiju sipajte pesak ili pahuljice i zakopajte klikere. Uzmite kašike, bagere ili neka deca jednostavno koriste ručice i neka traže skriveno blago.

Možda te zanima
zaštita dečije kože

igre koje će zabaviti
@mybosnian_home

Naučnik

Deca i voda – dobitna kombinacija! Stavite jednu tacnu kao podlogu pošto će biti prosipanja! Ali presipanje iz posude u posudu može biti super vežba za preciznost i koncentraciju. Potrebno vam je nekoliko posudica, i boja za kolače. Sipajte po malo vode u 3 posudice i ponudite još 2 prazn posude. U posude sa vodom dodajte i malo boje za kolače i neka svaka bude drugačija. Deci će biti zanimljivo da presipaju vodu i da prave različite boje. Ovde je važno da postavimo i malo pravilo – vodu ne prosipamo izvan tacne!

igre koje će zabaviti
@mybosnian_home

Kupanje životinja

Napravite blato! Potrebno vam je malo brašna, gustina i kakaa – po jedna velika kašika, i otprilike 1l vode. Sipajte sve u jednu posudu i ubacite figurice životinja. Zatim uzmite sunđer ili četku i neka mališani kupaju i očiste životinje. Kasnije ih mogu prebrisati suvom krpom i ponovo poređati na mesto.

Svaki od ovih predloga smo isprobali, i obećavam da ćete popiti tu kafu toplu i na miru! Obavezno probajte, a za još sličnih ideja posetite moj Instagram profil @mybosnian_home.

igre koje će zabaviti
@mybosnian_home

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh