Lejla Filipović – Moja beauty rutina kojoj vjerujem

beauty rutina
beauty rutina

Između jutarnje i večernje rutine dešavaju se mnoge svari, obaveze, posao, ljubav, življenje, ali su one poprilično povezane i jedna bez druge slabo funkcionišu. Ako mene pitate ne postoji prioritetnija, obe su prevažne i vrijedi se svakoj posvetiti. Ona jutarnja je moje pravo osvježenje i priprema za novi dan, dok večernja predstavalja upotpunjavanje svega završenog tog dana i ušuškanu, meku i njegovanu pripremu za spavanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lejla Filipović (@lejla.filipovic)

Želim da naglasim da je beauty rutina individualna stvar i da je morate posebno prilagoditi svojoj koži i preferencijama. Ne postoji ona opšta za sve nas.

Ono što ću uvijek nagovještavati jeste da je preduslov ljepote s vana, ljepota iznutra, zato slatkiše na minimum.

U nastavku vam predstavljam svoju, koje se dosljedno držim i kojoj duži vremenski period vjerujem i koja za mene i moju kožu, kako se kaže, radi posao.

Možda te zanima
housewife detox deli

Moja jutarnja i večernja beauty rutina se pretjerano ne razlikuju, eventualno dodam ili oduzmem određeni proizvod.
Dan započinjem umivanjem sa pjenom, termalna voda, nanošenje seruma pa kreme (koju obično mijenjam ovisno o potrebama kože i godišnjem dobu), obavezna krema za područje oko očiju. Nakon svega koristim kvarcni roller ili Gua Sha kamen radi poticanja cirkulacije u licu.

Što se tiče večernje njege kože rutina je slična kao jutarnja osim što ubacim anti-age njegu. Rijetko odlazim u kozmetičke salone ali se zato redovno prepuštam u ruke mojoj doktorici koja mi napravi omiljeni trio, savršen za moju kožu…kemijski piling, mikrodermoabrazija i mezoterapija.

beauty rutina
@lejla.filipovic

Trudim se hraniti zdravo i raznovrsno, jesti što manje slatkog, piti puno vode, redovno vježbati (to mi je najslabija karika).
Moj savjet bi bio ne preskakati korake u jutarnjoj i večernjoj rutini,primjenjivati savjete “stručnjaka”i što manje vlastitog eksperimentiranja.

Kao final touch svega rečenog bih dodala da, ukoliko postoje problemi na koži, rezultati se ne javljaju preko noći. Kontinuitet, kontinuitet i samo kontinuitet, pogotovo ako postpeno vidite pozitivne promjene korištenjem određenog proizvoda. Kao i vi sami kada doživite promjenu, potrebno vam je vrijeme za adapataciju, tako stvari stoje i kada je u pitanju vaša koža, ljepota i zdravlje. Dajte sebi i njima vremena.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh