Održan prvi noćni polumaraton u Banjoj Luci

Avatar photo

BANJALUKA – Pobjednik prvog “Dukat fit Banjaluka polumaratona” koji je održan u subotu naveče u muškoj konkurenciji je Božidar Vujić dok je među damama najbolja bila trostruka učesnica Olimpijskih igara Lusija Kimani.

@Vladimir Stojaković

Vujić je 21 kilometar pretrčao za 1:13:38, samo šest sekundi brže od Slaviše Bunića, dok je treći na cilj stigao Davor Vidović (1:18:00). Kimanijeva je još jednom bila ubjedljiva (1:22:29) i slavila ispred Jelene Kosić (1:29:26 ), a treće mjesto zauzela je Tijana Gligić Kosić (1:45:48).

– Jako sam zadovoljan s obzirom da se uglavnom takmičim na pet ili deset kilometara. Ovo je moj tek drugi polumaraton tako da sam presrećan, jer mi je ovo najbolje vrijeme. Inače nastupam na trkama na pet i deset kilometara za Atletski klub Istočno Sarajevo iako sam iz Prijedora – rekao je Vujić.

@Vladimir Stojaković

Kimanijeva je takođe zadovoljna pobjedom i vremenom, s obzirom da je iduće subote očekuje trka na “Zagrebačkom polumaratonu”.

– Bila je ovo odlična provjera za mene i nešto novo za većinu takmičara. Trčanje po noći je lijepo, staza je bila interesantna sa mnogo krivina, ali smo se snašli. Sve u svemu, utisci za prvi put su više nego dobri – rekla je Kimanijeva.

Prvi polumaraton je u potpunosti opravdao očekivanja s obzirom da su takmičari imali podršku gledalaca duž cijele staze, a najviše ih je naravno bilo na Trgu Krajine. Pokazalo se da su organizatori napravili odličan potez kada su odlučili da prošlogodišnju noćnu trku pretvore u polumaraton, što najbolje govori odziv publike.

@Vladimir Stojaković

U trci “Jelen free run” trijumfovali su Tea Oljača i Branimir Šatara. Dionica od pet kilometara privukla je na stotine uglavnom rekreativaca.

Sjajno veče u najvećem gradu Srpske otvorili su oni najmlađi, školarci od banjalučkih osnovnih škola, koji su pokazali da “kraljica sportova” ima budućnost i da će za nekoliko godina upravo neko od njih kao od šale osvajati duge pruge.

Možda te zanima

Ovako lijep događaj ne bi bilo moguće oorganizovati bez pomoći sponzora, u prvom redu kompanije “Lactalis BH”.

@Vladimir Stojaković

– Našu uspješnu saradnju sa Savezom za sport i rekreaciju, kada smo bili sponzori prve noćne trke na pet kilometara, u još većem obimu nastavili smo i ove godine. Lijepa iskustva i činjenica da podržavamo sportski događaj koji je ovaj put ponudio još više, bila je dodatni motiv da kao generalni sponzor podržimo održavanje polumaratona – rekao je direktor marketing sektora “Lactalisa” Haris Kadenić.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh