Ostanite zdravi i fit dok uživate u kulturnim ljepotama Vašingtona

Avatar photo

Odlazak na putovanje u Ameriku uvijek se veže za predrasude o nezdravoj hrani, a ako još putujete u Vašington, jedna u nizu predrasuda je da nećete ništa specijalno doživjeti u administrativnom centru.

ZdraviJa ruši predrasude sa prijedlozima sjajnih mjesta na kojima možete da uživate u itekako zdravoj i ukusnoj hrani, te da zatim obiđete kulturne znamenitosti ovog grada i sve to zabilježite fotoaparatom.

Restorani zdrave hrane

@hipcityveg

Sa čisto veganskim sastojcima, bilo koja opcija u restoranu HipCitiVeg na 7. S. NV je izbor za koji možete biti sigurni da ćete uživati. Oni koriste 100% organske sastojke, bez GMO-a za stvaranje magije svojih jela. Okus i izgled njihove hrane će privući sve one koji uživaju u zdravom zalogaju.

Ako su vaš izbor ukusne. zdrave i neobične salate, tada treba da ručate u Sweet Green-u. Oni koji ne jedu gluten, a željeli bi da probaju pohovani hljeb sa cimetom i grožđicama (naravno bezglutenski), trebalo bi da prošetaju do Peacock Café-a u Georgetown-u. Ovaj Café je poznat po fenomenalnom brunch meniju, pa tako možete da izaberete od dimljenog lososa pa sve do jaja sa račićima.

Kada smo već kod mediteranskog načina ishrane, u vašingtonu je nezaobilazan restoran Cava, gdje možete da probate sjajan falafel, humus, domaće zdrave prelive za salate, pa do tipičnog ribljeg menija. Tražite meni koji je provjereno bezglutenski? Onda treba da posjetite restoran The Little Beat koji je raj za prave hedoniste.

Cvjetanje u Vašingtonu

Kada završite sa obilaskom restorana i hedonističkom uživanju u zdravim delicijama, sigurno je vrijeme da svu prikupljenu energiju potrošite na fotografisanje na najljepšim mjestima u Vašingtonu. Ono što je jedna od posebnosti u ovom gradu je kada cvjetaju trešnje, pa nježno rozi cvijet da najljepšim dijelovima grada predivnu, romantičnu notu. Ovakvu fotografiju biste sigurno željeli da imate.

Možda te zanima
odmor

Centar odiše kulturom i modom

@runninandroamin

Pored sjajnih restorana, butika najpoznatijih svjetskih dizajnera, CityCenter je dom za tematsku umjetnost u zavisnosti od sezone. Tako zimi možete da vidite igloo u prirodnoj veličini, jesen je obojena mnoštvom lišća u crvenoj i zlatnoj boji, dok je proljeće sa zakačenim rozim lampionima duž cijelog šetališta posvećeno cvjetanju trešanja.

Nezaobilazne destinacije

Ono što vrijedi posjetiti je svakako šarmantni Georgetown koji će vas osvojiti, ali i vratiti u prošlost sa jedinstvenom arhitekturom. Kada smo već kod jedinstvenosti, ne biste trebali da zaobiđete ni šaroliki Chinatown. I za kraj, ako niste posjetili Washington Monument, The Capitol i išli u metro, kao da niste ni došli u Vašington.

@runninandroamin

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh