Osvojite ulice grada – modni trendovi za proljeće 2023.

Avatar photo
modni trendovi

Pažnja za sve zaljubljenike u modu – najveći modni trendovi, inovacije ili povratak neke stare mode sada su preplavili police prodavnica u vašem gradu. Evo komada koji će krasiti vaš ormar i sa kojima nikako nećete pogriješiti. ZdraviJa donosi sve o modnim trendovima za proljeće 2023.

Ove godine, predstavnici mode su zapravo neutralni komadi poput kargo hlača i teksasa. Ipak, ovo ne znači da će čitava godina biti u znaku jednoličnosti i stilski dosadna. Postoji nešto što ove komade čini specifičnim kao što je dužina poruba ili srebrni i metalik detalji koji krase jedinstvenost ovih komada. Što se tiče boja, 2023. godina napravila je neke promjene i konačno dozvolila nekim novim i uzbudljivim nijansama da pokažu svoj potencijal.

Prozirna odjeća

U 2023. prozirna odjeća dominira i privlači pažnju crvenog tepiha, a složićete se da su Rihanna i Cher uvijek bile u korak sa trendovima, ili čak nekoliko koraka ispred.  Od haljine nalik celofanu, kombinovane preko obojene maksi suknje do svečane haljine koja možda otkriva malo više, ovaj ranije rizičan trend sada predstavlja komad za svaki dan.

modni trendovi
@pinterest

Crvena boja

Prekrasne i ženstvene crvene nijanse dominiraju svjetskim modnim pistama, a mi sa nestrpljenjem čekamo jesen da one zasijaju u svom punom sjaju. Zamislite samo te vatrene crvene boje sa živim narandžastim nijansama kako dominiraju ulicama vašeg grada i sve se čini tako vedrim i punim energije i zanosa.

Kargo hlače

Kao što smo već spomenuli, jednostavni komadi osvojili su modne piste ovog proljeća, a samim tim, ovo znači i povratak kargo hlača na scenu. Ipak, ovo nisu bezlične pantalone kakve su možda bile u prošlosti. Za ovo proljeće kargo je pripremio zanimljiv dizajn džepova, nove tkanine koje do sada nisu bile specifične za ovakav kroj (poput svile ili organze), te nove zanimljive boje koje prevazilaze uobičajenu maslinastu nijansu kargo hlača.

Novi teksas

Mnogi dizajneri složili su se oko ovog trenda, šivajući haljine bez bretela, košulje, pa čak i čizme ili ciple u teksasu. Razne su varijante i kombinacije teksasa koje možete pronaći na pistama, a znamo da je džins uvijek aktuelan. Za koju god od ovih varijanti da se odlučite, sa ovim bezvremenskim krojevima uvijek ćete imati komad koji ostaje i kada trendovi prođu. Praktično, zar ne?

Možda te zanima
prirodna sredstva za ciscenje kupatila

Šljokice za dan

Količina sjaja na modnim pistama 2023. možda bi vas navela da pomislite kako smo se vratili u 20-e. Ne, šljokice ne znače samo svečane prilike poput proslave Nove godine ili rođendana, jer ove godine dizajneri imaju ideju da glamur koji nose sjajni detalji unesu i u dnevne varijante. Ovi komadi vrlo lako mogu da se iskombinuju sa jednostavnom odjećom poput majice bez rukava ili farmerki.

modni trendovi
@pinterest

Maksi suknje

Kao odgovor na pomalo nepraktične mini suknje razvila se ideja o maksi suknjama koje su potpuno zavladale ormarima mnogih dama. Kako smo već pomenuli kargo i teksas trendove, u skladu sa tim možete očekivati i velike džepove ili džins suknje koje se prostiru po podu. Takođe, raznolikost printova i materijala ne izostaju ni u ovom trendu.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh