Prekrasna snježna ostrva kojima nećete odoliti

Avatar photo
snježna ostrva

Ovi čarobni vidici okovani mrazom će vas natjerati da poželite šoljicu toplog čaja i nekoliko minuta provedenih na prozoru, u posmatranju zime u svom najljepšem obliku, ili se upustite u avanturističko istraživanje krajolika. Snježna ostrva koja je ZdraviJa izabrala za vas su savršen način da pobjegnete od haosa i briga koje su vam donijeli praznici.

snježna ostrva
@pinterest

Ostrva Koster u Strömstadu, Švedska

Ostrva Koster dio su lokaliteta Strömstad, koji često ima više dana sunca nego bilo koji drugi grad sjeverno od Alpa. Uprkos svim ovim sunčanim danima, Koster ostrva su i dalje zimsko čudo. Zimska svjetlost daje moru blistav, srebrni sjaj, a svakodnevni snijeg će vas natjerati da se zaljubite u pejzaž pred vama. Na kraju dugog dana provedenog u istraživanju, odmorite se u hidromasažnoj kadi u nekom od hotela u ovom mjestu i gledajte zalazak sunca nad vodom.

Možda vam bude interesantno: Bajkovita njemačka sela u koja ćete se zaljubiti ove zime

Nantucket u Massachusettsu, SAD

Jedna od stvari koja može pobijediti ljetno popodne na plaži Nantucket je duga šetnja istom obalom, šest mjeseci kasnije. Nedostatak gužve tokom zimske sezone pretvara Nantucket iz turističke tačke u snježni raj. Zamotajte se toplo i divite se dramatičnim pogledima na Cape Cod, nakon čega slijedi šetnja kroz istorijsko jezgro grada, gdje će vas zavesti mirisne lokalne pekare.

snježna ostrva
@pinterest

Sylt u Nordfrieslandu, Njemačka

Njemačko ostrvo Sylt objedinjuje svu divlju ljepotu frizijskog arhipelaga sa dugim oker plažama i naizgled beskrajnim horizontima. Ove iste plaže su ocijenjene kao jedne od najprivlačnijih za porodična druženja u ljetnim mjesecima, a zimi, planinarenje kroz dine do najviše tačke na ostrvu je uzbudljivo iskustvo za sve.

Bøur in Vágar, Farska Ostrva

Farska ostrva plutaju između Islanda i Norveške, ali su zvanično dio Danske. Najveće među njima – Vágar – zaista oduzima dah tokom zimskih mjeseci. Pješačite zelenim travnatim stijenama koje okružuju selo Bøur, koje postaje sve posebnije kako se spušta veče. Prepustite se širokom pogledu na Sjeverno more i pomicanje leda. Ukoliko ste avanturista, prođite putem jedne od brojnih planinarskih staza na ostrvu.

snježna ostrva
@pinterest

Namiseom u Chuncheon-u, Južna Koreja

Maleno ostrvo u rijeci Sjeverni Han, Namiseom je samoproglašena mikronacija. Iako je vrijedno posjetiti ovo ostrvo i samo zato što imaju posebnu i neobičnu valutu i žestok lokalni ponos, tu je i netaknuti snijeg i čarobni pejzaži koji zimu čine posebnim vremenom za putovanje u ovaj dio svijeta. Posebno je zabavno kada mještani postave logorske vatre po cijelom ostrvu, a prodavci prodaju porcije od vrućeg crvenog pasulja kako bi vam pomogli da se ugrijete.

Možda te zanima

snježna ostrva
@pinterest

Lofotska ostrva u Nordlandu, Norveška

Lofotska ostrva pružaju pogled na Sjeverno svjetlo, i – ako uopšte možete odvojiti oči od svjetlećeg neba – pogled na prizemni nivo, koji je takođe prilično dobar. Tokom zime Lofoten je prekriven debelim slojem snijega. On obično fjordove koji se okreću pretvara u složene ledene skulpture, a sve ovo ostavlja utisak da bi se Bijela vještica iz crtanih filmova i bajki mogla pojaviti u svakom trenutku. Ovaj misteriozni i bajkoviti predio je definitivno pogodan da se nađe na vašoj bucket listi.

Vaše je sada da isplanirate putovanje i posjetite neka od ovih magičnih mjesta kojima zima daje posebnu draž.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh