Radite ovo pet minuta svaki dan i vaše tijelo će se u potpunosti promijeniti

Avatar photo

Svijet već uveliko bruji o najnovijoj wellness metodi koja se pokazala itekako učinkovita i korisna kako za oblikovanje našeg tijela i smanjenje celulita, tako i za rješavanja stresa i anksioznosti. Naime, riječ je o suhom pilingu tijela.

Za ovu vrstu pilinga vam nisu potrebni skupi preparati i kreme, već samo četka za kožu. Ovom četkom svaki dan treba da istrljate kožu, ka stopala prema srcu i prema dlanovima ka vratu.

Zašto treba da radite suhi piling?

Ova vrsta pilinga će vam pomoći da se riješite masnih naslaga, smanjite celulit, poboljšate cirkulaciju, dobijete ljepšu i nježniju kožu, povećate nivo energije, te se riješite stresa.

Ne trebate trljati kožu do te mjere da vas boli i postane crvena, već treba da je nježno, praveći male krugove, četkom istrljate dovoljno da bi ubrzali cirkulaciju i odradili drenažu tijela. Profesionalne drenaže tijela koje tvrde da će vas riješiti viška celulita i masnih naslaga su itekako skupe, te vam za njih treba odvojenih minimalno sat vremena.

Suhi piling se pokazao jednako učinkovit i koristan, te vam za njega treba svega nekoliko minuta. Ovu vrstu pilinga možete raditi ujutru ili naveče, prije tuširanja. Napravite mali spa u vašem kupatilu i posvetite nekoliko minuta sebi i svom tijelu.

Možda te zanima
sta je clean kozmetika

Javite nam utiske!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh