Sa ove 3 zdrave navike mame žive dužim i srećnijim životima

Avatar photo

Stres oko obaveza i brige za dječicu često ostavi posljedice na majke koje na kraju najmanje brinu o sebi. Istražili smo koje to tri navike mogu pomoći majkama da žive srećnije.

Razmislite prije nego posegnete za hranom

Možda zvuči grozno ljudima koji nemaju djecu, ali mame redovno jedu ostatke hrane spremljene za djecu. Pa ipak, ko želi da baca fino spremljenu hranu? Međutim, da li ste uopšte svjesni koliko kalorija imaju te napola pojede makarone sa sirom, ili ta palačinka puna džema? Otprilike 150 kalorija – da budemo precizni.

Konzumiranje ovih ostataka može narušiti vaše navike u ishrani, kao što to može učiniti i užina. To što vaš četvorogodišnjak mora užinati između obroka, to ne znači da i vi morate. Izbjegavajte bespotreban unos kalorija tako što ćete jesti tri puta na dan, kontrolisati veličine porcija i izbjegavati grickalice.

Dignite zadnjicu sa kauča

Iako veoma zauzete, mame nemaju vremena da se posvete fizičkoj aktivnosti te postoje alternativni pristupi vježbanju. Treneri savjetuju da radite plank za jačanje trbučnih i leđnih mišića.

Takođe preporučuju da se pridružite djeci u njihovoj igri, kao što je preskakanje konopca, igre sa loptom, trčanje itd. To je jedan od načina da vježbate, a provodite vrijeme sa svojom djecom.

Bez nervoze

Ako ste trenutno pod stresom i nezadovoljni sami sobom, nikakva zdrava promjena neće biti dovoljna da se stav prema sebi promijeni na bolje. Kako biste to promijenili, osim odluke da se bavite fizičkom aktivnošću, potrebno je i da se pozabavite unutrašnjim dijalogom.

Možda te zanima
njega biljaka zimi

Postoji li bolje mjesto za promjenu navika od doma punog ljubavi i razumijevanja? Nađite zadovoljstvo u malim, svakodnevnim stvarima. Odmorite mozak čisteći npr. kuću, ili igrajući se sa djecom. Izbjegavajte i društvene mreže, jer će vam one samo „pojesti“ dragocjeno vrijeme. Radije ga potrošite na svoje voljene koji će sigurno učiniti da se osjećate srećno i zadovoljno.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh