Sitnice koje će poboljšati i osvježiti vašu vezu

Avatar photo

Veza je nešto na čemu se treba konstato raditi. Ne smijete nikako da je zapustite, da prestanete da se trudite i da se ponašate kao da vam nije dovoljno stalo, iako vjerovatno jeste. Za vezu je potrebno dvoje. I zato, oba partnera treba da se trude da ugode jedno drugome i učine sve da im veza bude što bolja.

ZdraviJa je pronašla nekoliko sitnica koje će sigurno učiniti da povezanost među partnerima bude što bolja i snažnija.

Zahvalnost

Mali znaci pažnje i sitni, ali svakodnevni izlivi ljubavi su itekako važni za zdravu i stabilnu vezu. Tako da kada sljedeći put vaš partner spremi doručak i donese vam ga u krevet, prošeta psa umjesto vas, iznenadi vas omiljenim slatkišem, pusti omiljenu pjesmu, ili bilo šta drugo što radite jedno za drugo da se razveselite, zahvalite se svom partneru i pokažite mu da to itekako cijenite.

Podrška

Bilo bi lijepo da smo uvijek tu za svog partnera kada ima neki problem. Svakome je potrebna podrška i kada se dešavaju ružne, ali i one lijepe stvari. Lijepo je kada znamo da je neko uvijek tu za nas.

Sklonite telefone

Svi mi provodimo i previše vremena na svojim telefonima, a zaista nije lijepo da više pažnje poklanjate svojim telefonima nego jedno drugom. I zato, ugasite telefone i posvetite se svom partneru.

Uvijek pitajte partnera kako je proveo dan

Jako je bitno da svog partnera svakodnevno pitate kako je proveo dan, naročite ako se niste vidjeli cijeli dan. Ovim stavljate do znanja da vam je stalo, čak i ako ste toliko umorni da ne možete da pričate.

Jedite za trpezarijskim stolom

Ovo je izuzetno lijepa navika koja vas povezuje jer ste, pored hrane, upućeni jedno na drugo, a ne na, recimo, televizor ili računar.

Možda te zanima
spa kod kuce

Preuzmite neku partnerovu obavezu

Ukoliko, recimo, vaš partner ima previše obaveza u jednom danu, ponudite se da neku odradite za njega/nju. Sigurno je da će vaš partner cijeniti ako umjesto njega odete do banke, usisate kuću, odete u nabavku, ili bilo šta drugo.

Nadamo se da će vam ovi savjeti biti korisna vodilja da vašu vezu osvježite i još više učvrstite.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh