Smoothie od bademovog mlijeka i malina

Avatar photo

Ovaj smoothie je odličan izbor za one koji traže alternativu za mliječne proizvode, ali i za one koji vole bademovo mlijeko ili žele da ostanu zdravi! Ono što je još bolje od činjenice da vam je za pripremu ovog napitka potrebno samo 5 minuta je zapravo činjenica da je on jako hranljiv! Samo neki od sastojaka su: maline, sirovi bademi, bademovo mlijeko i bademov maslac.

Bademov maslac je dobar izvor proteina, magnezijuma, fosfora i omega-3 masnih kiselina. Što se tiče bademovog mlijeka, nutritivne vrijednosti u ovom mlijeku daleko su niže od onih u sirovim bademima, a ovaj napitak je poprilično lak za organizam jer ne sadrži holesterol i laktozu.

Maline će pojačati vaš imunološki sistem zahvaljujući vitaminu C koji sadrže. Takođe su dobar izvor kalijuma, kalcijuma, proteina i vlakana. Bademi će snabdjeti vaše tijelo proteinima, vlaknima i mineralima kao što su kalijum, mangan i bakar. Oni su odličan izvor energije tako da, što ih više stavljate u svoj smoothie, to bolje za vas!

Ovaj napitak može biti odličan hranljivi doručak u čijem ćete okusu uživati. Smoothie takođe može biti odličan za obrok poslije treninga ili užinu koja će vas napuniti energijom. Sastojci koji su nabrojani u nastavku su dovoljni za jednu porciju od 360ml koja ima 449 kalorija.

Možda te zanima
tortilja sa piletinom recept

Sastojci:

  • 1 šolja smrznutih malina (110g)
  • 1 šolja bademovog mlijeka (250ml)
  • 3 kašike bademovog maslaca
  • 10 badema sitno isjeckanih

Priprema:

U procesoru za hranu sastavite maline, bademovo mlijeko i bademov maslac i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Sitno isjeckajte bademe. Sipajte u čašu, posudu ili šolju i na vrh dodajte usitnjene bademe i svježe ili zamrznute maline.

Iako se tako čini, ovaj smoothie nije previše gust te i dalje možete koristiti slamke da biste ga popili. Njegova konzistentnost je savršena! On definitivno nije tip smoothie-ja za koji vam treba kašika da ga pojedete. Dakle, samo se prepustite spektakularnim okusima. Prijatno!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh