Smršajte uz intezivne vježbe sa konopcem

Avatar photo
vježbe sa konopcem

Jeste li znali da vježbe sa konopcem mogu biti od velike pomoći u vašoj namjeri da smršate, ali i da svoje trbušnjake dovedete do savršenstva? Alat koji je pogodan za vas u namjeri da izgubite višak kilograma sada je dostupan u skoro svakoj teretani, tako da je vrijeme da se vratite na trening i radite na trbušnjacima koje ste oduvijek željeli.

Većina isprobane opreme koju koristite u teretani je napravljena od gvožđa – ali ako želite dinamičniji trening odbacite tegove i u ruke uzmite konopce!

Užad nisu napravljena samo za jedrenje i izviđače. Konopci su nezaobilazan alat za svakoga ko želi da smrša. Ključ njihove efikasnosti je to što koriste rad obje ruke samostalno, eliminišući neravnotežu snage dok oblikuju vaš mišić. Sa ovakvim treningom definitivno ćete razviti mišiće obje ruke, zajedno sa leđima, grudima, nogama i torzom, u zavisnosti od toga koliko ste uporni.

Dodavanjem vježbi sa užetom vašoj trening rutini takođe dobijate intenzivan kardio trening bez monotonije koji dolazi sa drugim aerobno fokusiranim aktivnostima. Znojićete se i osjećati veliki napor dok zamahujete, bez obzira na to što redovno trenirate, što će unijeti neke nove ciljeve u vaš fitnes plan.

Mogućnosti su sa konopcima beskrajne, možete trenirati snagu tako što ćete njima udarati o pod, a potrebno je samo 10 minuta po treningu i dobićete sjajne trbušnjake na kojima će vam svako pozavidjeti.

konopac vježbe

Mijenjajte rutinu

Koliko god da je efikasna vaša rutina za “six pack” bila, ona mora da je bila užasno obična, dosadna i jednolična. Dakle, ako ste umorni od rutina koje uključuju plank pozu i obične trbušnjake, praćene čučnjevima ili skokovima, onda je ovaj trening sa konopcima kao stvoren za vas. Što je još bolje, vježbe koje vam predlažemo traju samo 10 minuta, tako da ćete sa njima biti gotovi za kratko vrijeme i brzo ćete moći da nastavite sa svojim uobičajenim treningom.

Za ovaj trening, koji je dizajnirao trener Matthew Forzaglia, uradite brzo 2-minutno zagrijavanje, nakon čega slijede tri kruga vježbi sa konopcem od po 45 sekundi, sa odmorom od 15 sekundi. Iako ovo ne zvuči efikasno, ovaj trening je zaista dizajniran da bude težak. Vaš teško dostižni, ali savršeno formirani “six pack” će vam se zahvaliti kasnije.

Zagrijavanje

Prvi krug:

  • 30 sekundi Jumping Jacks sa konopcima
  • 30 sekundi naizmjeničnih iskoraka sa udaranjem konopcima od pod

Drugi krug:

  • 30 sekundi Jumping Jacks sa konopcima
  • 30 sekundi naizmjeničnih iskoraka sa udaranjem konopcima od pod

Odmor u trajanju od jednog minuta.

vježbe sa konopcem

Trening

Prvi krug:

  • Plank sa udarcima konopcem od pod
  • Prebacivanje konopca sa ruskim okretom
  • Dizanje konopaca uvis sa jakim udarcem o tlo

Odmor u trajanju od 15 sekundi.

Možda te zanima
najbolja obuca za trening

Ponovite prvi krug tri puta. Sve vježbe ukupno treba da traju 45 sekundi, sa po 15 sekundi odmora između krugova. Ukoliko vam postane monotono, obrnite redoslijed vježbi u svakom od krugova.

Javite nam svoje utiske za vježbe sa konopcem!

Možda vam se svidi i ovo: CELULIT: Ove vježbe provjereno djeluju

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh