Ukrasite dom u duhu jeseni – TOP trendovi u 2019.

Avatar photo

Jesen je godišnje doba u kojem priroda ispiše najljepše boje i podari mnoštvo zdravog, a isto tako koloritnog. Voće, povrće, razne bobice, te lišće koje svojim valerima podsjeća na najljepša umjetnička djela, ne može da vas ne inspiriše za dekoraciju vašeg doma u duhu kraljice jeseni.

Sa nižim temperaturama i debelim džemperima stiže i dekoracija doma u duhu jeseni. Ove godine su, kada je riječ o dekoraciji doma, u trendu neutralni i viseći detalji, te što više tekstura, bilo da je riječ o namještaju, zidovima ili detaljima.

Naravno, moramo biti iskreni, dizajn doma ne mijenja se tako brzo kao što to čini moda. Nije baš da svi požurimo da kupimo novi namještaj svakog oktobra, kao što to inače radimo sa odjećom, ali sjajno je napraviti par promijena i unijeti dašak jeseni u dom.

ZdraviJa se zadala u slatke muke istraživanja i prikupljanja jesenjih trendova kada je u pitanju dekoracija doma. U nastavku pronađite na koji način možete osvješiti svoj dom.

Prirodno, prirodno i prirodno

Jesmo li pomenuli prirodno? Ljudi se, srećom, sve više okreću prirodi bilo da je riječ o načinu života, ishrani pa i samoj dekoraciji. Zato, svoje domove oplemenite prirodnim detaljima i neutralnim bojama.

Svjetlost u domu donosi radost, mir i uživanje, a u kombinaciji sa tikvama, bundevama raznih vrsta i oblika, šišarkama, lišćem, bobicama, cvijećem, voćem, donesi onu posebnu draž pri dekorisanju vašeg doma. Iskoristite sve što što vam je pri ruci: tegle, čaše, komad drveta, vazne. Mašta je nezaustavljiva.

Na putu do kuće sakupite nekoliko šišarki, ubacite ih u staklenu vazu i dodajte osušeno lišće. Odličan, a jendostavan ukras, zar ne? Na sličan način možete iskoristiti bundeve koje ćete poredati na ukrasni tanjir. Takođe ih ukrasite lišćem ili ih čak izrezbarite u Halloween duhu.

Jeftin način da unesete promjenu jeste i da kupite parče materijala od kojeg ćete sašiti nove ukrasne jastučnice. Ove godine, popularne su i vunom ispletene jastučnice koje možete napraviti i sami.

Evo nekoliko primjera:

Asimetrično je bolje

Noćna mora za one koji imaju i najmanji oblik opsesivno-kompluzivnog poremećaja (OKP-a) ali trend ove jeseni – asimetrija.

Igrajte se sa zidovima i policama. Te slike koje ste prošle godine redali pod špagom sada razbacajte. Rasporedite knjige na polici tako da lijeva i desna strana police bude asimetrična. rezultat na kraju? Živi i šarmantni izgled koji vrišti “jesen”.

Možda te zanima

Zlatni detalji kao must have!

Ako ste do sada bili ljubitelji isključivo srebrnih ili neutralnih detalja nakon narednih fotografija definitivno ćete poželjeti da to sve pobacate. Kada je riječ o zlatnim detaljima treba voditi računa o tome da ne pretjeramo. Zadržite minimalizam, previše zlatnih detalja prerasta u kič.

@pinterest

Znate šta je najbolje od svega? Što zlatne detalje možete dobiti sami, tako što ćete prefarbati sadašnji namještaj. Osim što ćete dobiti ono što želite, izvrsno ćete se zabaviti, a nećete potrošiti mnogo novca. Dovoljan vam je samo sprej u zlatnoj boji. Pogledajte video ispod, saznajte kako da to uradite i uvjerite se da je to zaista moguće, a da je rezultat fenomenalan!

Igrajte se bojama i darovima prirode ukrašavajući vaš dom, a za još ljepši ugođaj uključite i ostale članove porodice i dobro se zabavite.

Photos by: @pinterest

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh