ZdraviJa proizvod mjeseca – POKLANJAMO

Avatar photo
Kinderimmun

U saradnji sa kompanijom Oskar Pharma, vama, dragi naši čitaoci, poklanjamo jedan od najprodavanijih proizvoda iz asortimana kompanije – preparat Kinderimmun.

Pripremili smo dva puta po jednu kutiju ovog prirodnog preparata, a sve što treba da uradite je da lajkujete ZdraviJa Facebook i Dr Wolz BiH Facebook stranice, te da ostavite komentar ispod posta na Facebooku.

Igramo se do petka, 8. novembra, kada ćemo pomoću aplikacije random.org izvući srećnog dobitnika. Nagradno darivanje važi samo za područje BiH.

Zašto je Kinderimmun proizvod mjeseca?

Jedinstven proizvod za jačanje imuniteta stiže od kompanije Dr. Wolz, a riječ je o preparatu KINDERIMMUN. Pažljivo odabrana, međusobno uravnotežena receptura sastavljena od aktivnih tvari koje jačaju imunološki sistem od velikog su značaja posebno u fazi rasta i razvoja.

KINDERIMMUN Dr.Wolz počinje sa jačanjem imunološkog sistema u segmentu crijevne flore jer sadrži mliječne bakterije + inulin, što predstavlja simbiotsku zaštitu crijevne flore.

Beta D glukani su aktivni imunomodulatori. Njima se pripisuju antimikrobna i protuupalna svojstva.

Kolostrum je efikasan u borbi protiv uzročnika bolesti jer sadrži mješavinu imunoloških faktora i faktora rasta, vitamina, minerala, aminokiselina, proteina i masti.

Cink – brojne studije su dokazale efikasnost primjene cinka u prevenciji respiratornih infekcija kao i kraće trajanje simptoma prehlade i gripe. Pored uticaja na imunitet cink kod djece pozitivno utiče na kognitivne i psihosocijalne funkcije kao i motoričke sposobnosti djece.

Prirodni vitamin C iz Acerole – od davnina se zna za uticaj vitamina C u prevenciji prehlade i gripe. Najnovije studije pokazuju i znatno kraće trajanje bolesti ukoliko se na vrijeme počne uzimati vitamin C.

Možda te zanima
starije

Vitamin D3 – nažalost, hipovitaminoza D kod djece je posljednjih godina znatno porasla. Faktori rizika su malo vremena provedenog na otvorenom, gojaznost, mali unos mlijeka, uslovi života. Pored toga što vitamin D ima uticaj na normalnu izgradnju kosti najnovije studije pokazuju i njegov imunomodulirajući efekat.

Vitamini B komplexa – KINDERIMMUN sadrži odabrane vitamine B kompleksa uključujući folnu kiselinu, koji su značajan dodatak zbog njihove važnosti za proces razvoja djeteta ali i imunološki sistem. Vitamin B6 i B12 su takođe važni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

KinderImmun je u obliku praha tako da se može dodati u bilo koje jelo ili piće koje dijete voli. Neutralnog je okusa i mirisa.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh