Zaboravite na bol u mišićima uz ovaj prirodni preparat

Avatar photo

Skoro svaki profesionalni sportista i rekreativac se susreo sa nekim oblikom povrede mišićnog tkiva, kao i neugodnostima koje prate povredu. Upravo zato je ZdraviJa istražila koji je prirodni preparat efikasan u smanjenju bola i brzom vraćanju uobičajenim aktivnostima.

Nakon testiranja više proizvoda, naša preporuka je Khan masažer tigrov krem gel, preparat koji je formulisan na bazi etarskih ulja eukaliptusa i karanfilića, mentola i kamfora, aktivnih sastojaka koji se tradicionalno koriste kao pomoć kod degenerativnih i upalnih oboljenja zglobova i mišića.

Zajedničkim dejstvom ovi aktivni principi poboljšavaju cirkulaciju i vazodilataciju na mjestu primjene, što dovodi do bolje prokrvljenosti tkiva, ublažavanja bola i otoka, kao i do povećane pokretljivosti tretiranog dijela tijela. Karanfilić ispoljava efekat blagog prirodnog anestetika (ublažava bol), dok mentol prijatno hladi kožu i time ublažava osjećaj peckanja, do kog može doći usljed poboljšanja cirkulacije.

Ova formulacija je obogaćena metil salicilatom koji doprinosi ublažavanju bolova kod reumatskih tegoba, lumbaga, neuralgija i ukočenosti. Metil salicilat je izolovan iz ulja zimzelena, intenzivnog je mirisa, a primijenjen na kožu, dovodi do hiperemije (pojačanog dotoka krvi u kožu). Metil salicilat je iritans i prirodni analgetik koji lokalno pospješuje cirkulaciju i ublažava bol.

Zahvaljujući dobroj apsorpciji kroz kožu i visokoj koncentraciji djelujućih sastojaka na ciljnom mjestu, Khan masažer tigrov krem gel smiruje upalni proces, pojačava prokrvljenost, pri čemu se postiže prijatan osjećaj toplote i opuštanje mišića. Preporučuje se njegova primjena kod uganuća, iščašenja i istegnuća nastalih prilikom sportskih ili rekreativnih aktivnosti, kao i kod reumatskih tegoba, lumbaga, neuralgija i ukočenosti.

Formulisan u obliku krem gela, lako se može nanositi i na kosmate, kao i na eksponirane dijelove tijela, ne ostavljajući masne tragove.

Možda te zanima
vikend u prirodi

Spakovan u tubu sa roll-on masažerom, Khan masažer krem gel je vrlo jednostavan za primjenu i ima efekat 2 u 1 – fitoterapija + masaža.

Nadamo se da smo vam pomogli pri izboru sredstva koje će vam pomoći da veoma brzo i efikasno zaboravite na bolove u mišićima i zglobovima.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh