Zahvalnost može promijeniti vaš život iz korijena

Avatar photo

Da li se zahvaljujete što ste zdravi, što ste živi, što imate prijatelje, što ste se probudili taj dan? Da li se zahvaljujete što sunce sija, što ste nasmijani, što ste jeli, što šetate? Da li?

Ako ste među onima kojima zahvalnost nije na dnevnom redu, onda ste i među onima kojima je promjena potrebna!

Naučno je dokazano da osobe koje se svakodnevno zahvaljuju na velikim i malim stvarima koje se dešavaju, žive bolje i srećnije. Takođe, zahvalne osobe same manifestuju razne životne situacije i događaje.

Naime, zahvalnost vas uči da poštujete sve što vam život pruža, te vam dokazuje da je život jedno veliko čudo u kojem treba maksimalno uživati.

Međutim, to nije sve. Osobe koje se redovno zahvaljuju tvrde da se vaš fokus pomjera sa onog što nemate, na ono što imate. Takođe, postanete srećni i zadovoljni i sa najmanjim stvarima koje posjedujete ili koje se dešavaju.

Redovno zahvaljivanje će vas riješiti depresije i stresa, te će vam pomoći da uživate u svakom trenutku i danu. Osjećaj iskrene zahvalnosti vas čini veselijom osobom, koja svojim mozgom pomjera i nemoguće granice.

Možda te zanima
knjige

Kako se zahvaljivati?

Sve što treba da uradite je da uzmete papir i olovku u ruke. Počnite sa pisanjem bar tri zahvalnice svaki dan. Broj zahvalnica će se povećavati iz dana u dan, a vi ćete postajati sve srećniji i zahvalniji za život koji živite!

Zanimljivo, zar ne?

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh