Zašto je Himalajska bolja od obične soli

Avatar photo

Bilo da ste se opredijelili za zdravu primjenu u vašoj svakodnevnoj ishrani, ili ste jednostavno poželjeli da sebi priuštite opuštajuću kupku, ZdraviJa vam preporučuje da se u svakom slučaju opredijelite za korištenje himalajske soli.

Pure Himalaya so sadrži himalajsku so koja ima veliki bazni uticaj, poboljšava apsorpciju, varenje hrane i eliminiše toksine.

Za razliku od rafinisane kuhinjske soli, mnogo se brže metaboliše i ne povećava koncentraciju natrijuma i kalijuma u krvi, a samim tim ne dovodi do povišenog krvnog pritiska.

Ukus Himalajske soli je suptilan i nježan, daje prefinjen slojevit ukus hrani, i nema gorčinu kao obična bijela so.

Obogaćena je jodom, neophodnim nutrijentom u ljudskoj ishrani. Iako je potreban u malim količinama, veoma je važan jer ulazi u sastav tiroidnih hormona, bitnih za metabolički status i normalni rast i razvoj djece.

Dostupna u obliku sitne i krupne kamene soli, omogućava širok spektar primjene u zavisnosti za šta vam je u određenom momentu potrebna i korisna himalajska so.

Možda te zanima
imunitet

Pure Himalaya so se može koristiti i za pripremu kupke za opuštanje. Minerali se lako apsorbuju kroz terapijske kupke kojima se postiže bolji mineralni balans cijelog organizma.

Preporučuje se:

  • za bolji ukus hrane
  • svima koji vode računa o zdravoj ishrani
  • osobama sa povišenim krvnim pritiskom
  • za pripremu terapijskih kupki

Sigurni smo da su sve ovo sasvim dovoljni razlozi da se opredijelite za kupovinu Pure Himalaya soli, jer ste se tako opredijelili za zdrav život i kvalitetan unos soli u vaš organizam.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh