Okus ovih keksića će vas oduševiti, a potreba su vam samo 3 sastojka

Avatar photo
samo 3 sastojka

Zdravi i ukusni slatkiši uvijek su nam na umu kada hoćemo nešto da pripremimo djeci, ali i svima onima koji žive zdrave stilove života. ZdraviJa se potrudila da pronađe nešto dovoljno ukusno i pristupačno, a biće vam potrebna samo 3 sastojka. Kada su u pitanju banane i ovsene tu nema greške.

Pored divnih sastojaka ono što će vas dodatno iznenaditi je način na koji se tako lako i brzo spremaju. Njihova prednost je i ta što su u potpunosti bez brašna, šećera i jaja.

Evo šta smo sve koristili od sastojaka i na koji način smo mi pripremili ove ukusne keksiće, koji vam mogu biti idealna užina na poslu ili fakultetu, ali i zdrava poslastica, kada god poželite da pojedete nešto slatko.

Sastojci:

samo 3 sastojka
@pinterest

Priprema:

Prvo ogulite banane (što zrelije i mekše, to bolje), te ih dobro izgnječite. Zatim im dodajte ovsene pahuljice. Najbolji izbor su one usitnjene. Međutim, čitajte deklaraciju i uvijek kupujte one bez dodatnog šećera.

Smjesu izmiješajte viljuškom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na omiljeni pleh stavite papir za pečenje. Uzimajte smjesu kašikom i rasporedite na tepsiji (trudite se da komadi budu približno isti).

Kada ih poredate, lagano utisnite komadiće crne čokolade u keksiće. Pecite ih 15 minuta na 200 stepeni (dok ne porumene).

Savjet:

Ove keksiće možete obogatiti po vašoj želji na razne načine: možete im dodati cimet, orase, lješnik, suvog grožđa, brusnica, kajsija ili bilo čega drugog po izboru.

samo 3 sastojka
@pinterest

 

Nadamo se da ćete uživati u vašim zdravim keksićima sa najdražima, uz šoljicu kafe ili čaja. Šaljite nam utiske kako je ispao vaš zdravi keks, ali i fotografije koje ćemo rado podijeliti sa ostalim čitaocima ZdraviJa magazina.

Možda vam se svidi i ovaj recept: Bezglutenski keks bez šećera od samo tri sastojka

Možda te zanima
recept za humus

Uz keksiće preporučujemo: Dalgona kafu

Zašto baš Dalgona?

Društvene mreže su nedavno brujile o ovom napitku, s razlogom. Za utjehu sebi govorimo da ljeto traje do 23. septembra iako se prognoze vremena ne slažu sa tim. Uprkos njima Dalgona je idealna da se vaš subjektivni osjećaj produžetka ljeta, još pojača. Kremasta, ledena i dovloljno slatka ispunjava uslove svih sladokusaca, a da ne pričamo kako se tek slaže uz ove ovsene keksiće.

samo 3 sastojka
@pinterest

 

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh