Zdravi keks od ovsenih pahuljica i banana

zdravi keks

Zdravi i ukusni slatkiši uvijek su nam na umu kada hoćemo nešto da pripremimo djeci, ali i svima onima koji žive zdrave stilove života. ZdraviJa se potrudila da vam pronađe odličan recept za zdravi keks.

Kombinacija banana i ovsenih pahuljica su sjajan izbor, naročito kada budete vidjeli kako se lako i brzo spremaju. Njihova prednost je i ta što su u potpunosti bez brašna, šećera i jaja.

Evo šta smo sve koristili od sastojaka I na koji način smo mi pripremili ove ukusne keksiće, koji vam mogu biti idealna užina na poslu ili fakultetu, ali i zdrava poslastica, kada god poželite da pojedete nešto slatko.

Sastojci:

zdravi keks

Priprema:

Prvo ogulite banane (što zrelije i mekše, to bolje), te ih dobro izgnječite. Zatim im dodajte ovsene pahuljice. Najbolji izbor su one usitnjene. Međutim, čitajte deklaraciju i uvijek kupujte one bez dodatnog šećera.

Smjesu izmiješajte viljuškom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje. Uzimajte smjesu kašikom i rasporedite na tepsiji (trudite se da komadi budu približno isti).

Kada ih poredate, lagano utisnite komadiće crne čokolade u keksiće. Pecite ih 15 minuta na 200 stepeni (dok ne porumene).

Savjet:

Ove keksiće možete obogatiti po vašoj želji na razne načine: možete im dodati cimet, orase, lješnik, suvog grožđa, brusnica, kajsija ili bilo čega drugog po izboru.

zdravi keks

Nadamo se da ćete uživati u vašim zdravim keksićima sa najdražima, uz šoljicu kafe ili čaja. Šaljite nam utiske kako je ispao vaš zdravi keks, te i fotografije koje ćemo rado podijeliti sa ostalim čitaocima ZdraviJa magazina.

See Also

Možda vam se svidi i ovaj recept: Bezglutenski keks bez šećera od samo tri sastojka

Uz keksiće možete da napravite i ovaj napitak: Chai Latte – idealno jesenje piće

keks

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Scroll To Top