ZdraviJa ide na raw challenge

Avatar photo

S obzirom da nam se bliži ljeto i da je vrijeme da postignemo idealne figure, odlučili smo da se dvije sedmice hranimo sirovo. Narednih četrnaest dana predstavljaćemo vam razne sirove recepte, te savjete na koji način da vodite raw dijetu.

Sirova prehrana postala je izuzetno popularna prethodnih godina i to ne samo zato što je “Instagram trend” već i zbog zdravstvenih benefita, kao i vrhunskih rezultata koji se postižu.

Ova prehrana podrazumijeva da se sva hrana jede sirovo, bez kuhanja i bez termičke obrade. Raw food diet je jedna od vrsta veganske prehrane koja podrazumijeva da se konzumira isključivo voće i povrće koje prethodno nije obrađeno ili skuhano. To znači da vam preostaje da budete kreativni, te smislite na koji način da smućkate, te pripremite obroke.

Među najpopularnije obroke sirove prehrane spadaju salate, smoothie, zoodle, te čitavo voće i povrće.

Narednih četrnaest dana pratite naš website i Instagram za ideje, recepte, kao i savjete. Takođe, Nataša, glavna i odgovorna urednica koja će raditi challenge će da na svom ličnom profilu postavlja svakodnevne fotografije i videe hrane, te će da objašnjava kako se osjeća i kako napreduje njen sirovi izazov!

Možda te zanima
argeta veggie

Priključite se ovom izazovu, a na svoje fotografije tagujte ZdraviJa Instagram profil! Hajde da vidimo ko to može da izdrži sirovi challenge!

Srećno!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh