ZdraviJa je nastala iz moje želje da drugi ne obole od raka dojke

Avatar photo
intervju

Svima vam je već poznato da je oktobar mjesec borbe protiv raka dojke. Tokom ovog mjeseca taj prepoznatljivi “pink ribbon”, koji simboliše borbu protiv raka dojke, možete primijetiti svuda oko vas, kako na društvenim mrežama i televiziji, tako i na kampanjama poznatih kompanija i brendova. Da je ova oktobarska “akcija” važna složiće se mnogi, međutim, da li je dovoljno samo staviti pink trakicu na majicu i otići na pregled u oktobru?

Nije.

Nije dovoljno postaviti samo fotografiju na Facebook, objaviti članak o raku dojke i otići na pregled jednom godišnje. Nije dovoljno razmišljati o raku dojke samo u oktobru, nije dovoljno promijeniti ishranu samo taj mjesec, nije…

raka dojke

Nažalost, mnogi se okrenu sebi i svom zdravlju tek kada obole. Tužno i ružno zvuči ali to je naša realnost. Nažalost.

Zdrava prehrana, redovna fizička aktivnost i unutrašnji mir nisu privilegija već potreba. Ne čekajte da obolite ili da izgubite nekog voljenog da biste promijenili svoje svakodnevne navike, ne čekajte jer može biti kasno. Neka zdrava hrana bogata voćem i povrćem bude vaša svakodnevica, neka lagana šetnja zamijeni odmor uz televizor i laptop, neka odlazak kod doktora na pregled postane vaša navika, ne potreba. Neka stres izađe iz vašeg doma a meditacija i mir uđu u njega.

Da ćete uz navedene savjete živjeti vječno nećete, ali ćete se osjećati dobro, biti zdravi i dati svoj maksimum da bolest i rak ne uđu na vrata vašeg doma. Bićete zdraviji, poletniji i raspoloženiji. A, onda kada su zdravlje i dobra energija tu, sve će da krene uzlaznom putanjom, kako na privatnom tako i na poslovnom putu. Na vama je da kažete jedno veliko NE nezdravoj hrani, slatkišima, cigaretama i alkoholu, na vama je da kažete DA voću i povrću, boravku u prirodi, treningu i meditaciji. Na vama je da kažete NE raku, a kažete DA zdravlju.

nar i kivi

Možda te zanima
simptomi dehidriranost

Magazin ZdraviJa je tu da vas svakodnevno motiviše da živite zdravije i bolje. ZdraviJa je i nastala zbog moje želje da pomognem drugima da se osvijeste i da shvate da je zdravlje najvažnije. Nastao je iz moje želje da pomognem drugima da ne obole, jer mijenjati način života kada ste već oboljeli može biti kasno. Moram da priznam da ni sama nisam posmatrala ishranu i trening na ovaj način, već sam kao i mnogi drugi mislila da se trebam hraniti zdravo i trenirati samo ako želim da smršam i da se zategnem. E, pa dobro sam se prevarila. Nažalost, gubitak voljenih osoba vam dođe kao “šamar” realnosti, izvuče vas iz mora zabluda i izgovora i pomogne vam da se okrenete sebi i svom zdravlju. Jer, vjerujte mi, kada imate zdravlje, imate sve.

Zato trk do kuhinje i pobacajte sve slatkiše, prerađene nezdrave proizvode i trk do pijace (pješice) po sezonsko voće i povrće. Neka vaša kuhinja odiše zdravljem, jer kad je ona zdrava bićete i vi.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh