ZdraviJa november favourites proizvodi

Avatar photo

Ekipa magazina ZdraviJa u novembru mjesecu koristila je određene proizvode koji su nas oduševili svojim kvalitetom i povoljnim cijenama, pa smo odlučili da i sa vama podijelimo razloge zašto smo baš njih odabrali.

Marisol sprej za nos

Ima li iritantnije pojave od začepljenja nosa usljed prehlade? Ukoliko ste se već uhvatili u koštac sa ovim problemom, sve što vam treba jeste Marisol sprej! Marisol sprejevi za nos su rastvori morske soli i namijenjeni su osobama kod kojih je poremećena normalna fiziološka funkcija nosne sluzokože, kao i održavanju svakodnevne higijene nosnih šupljina. Marisol rastvori vraćaju sluzokoži nosa njenu prirodnu vlažnost, sposobnost samoprečišćavanja i normalne produkcije sluzi koja je štiti od isušivanja i mehaničkih nadražaja (dima, prašine, itd).  Detalje o proizvodu možete pročitati na ovom linku

Expulmo sirupi

Ukoliko se vaši mališani bore sa ovim ljutim protivnikom koji se pojavljuje zajedno sa svakim zahlađenjem, Esensa ima rješenje za vaš problem – Expulmo sirupe. Bilo da tražite lijek za iskašljavanje, suv kašalj, razređivanje gustog bronhijalnog sekreta ili smirivanje iritirane sluzokože grla, Esensini sirupi su sve što je vašem djetetu potrebno. Sastojci ovih sirupa su prirodni, a samo neki od njih su: bokvica, med, anis, bijeli sljez, kamilica, jagorčevina, timijan i slično. Ovi sastojci u različitim kombinacijama povoljno djeluju kod zapaljenja grla, hroničnog i akutnog kašlja i bronhitisa. Sve o sirupu čitajte na ovom linku.

Propomint sprej

Borite se sa oboljenjem desni, sluzokože usta ili ždrijela? Propomint sprej je idealan za ublažavanje simptoma upala i infekcija koje napadaju usnu duplju i ždrijelo. Ovaj Esensin proizvod ne samo da će vam momentalno umanjiti bolove, već će spriječiti dalji razvoj i nastanak novih infekcija. Sprej se može koristiti svakodnevno kao osvježivač daha, ali i preventivno u cilju smanjenja mogućnosti pojave i razvoja infekcija. Preporučiv je ukoliko imate problema sa prehladom, gripom, suvim i nadražajnim kašljem, zapaljenjem desni ili lošim zadahom. Ako vas zanima više, donosimo informacije na ovom linku.

ImunoBeta glukan sirup

Ovaj sirup u svom sastavu sadrži beta-D-glukan izolovan iz gljive bukovače (Pleurotus ostreatus), te vitamin C. U izgradnji imuniteta, kroz veliki broj sprovedenih ispitivanja i studija, najbolje rezultate dao je upravo beta-D-glukan koji stimulacijom imunskog sistema, doprinosi zaštiti od različitih infekcija. Preporučuje se njegova primjena ne samo preventivno, nego i u slučaju već postavljenih dijagnoza, kada on deluje protivupalno, sprečavajući komplikaciju ili dalje napredovanje postojeće infekcije, ubrzavajući oporavak i smanjujući mogućnost vraćanja infekcije. Ako vas zanima još informacija, kliknite na ovaj link.

Khan masažer tigrov krem gel

Khan masažer tigrov krem gel, preparat koji je formulisan na bazi etarskih ulja eukaliptusa i karanfilića, mentola i kamfora, aktivnih sastojaka koji se tradicionalno koriste kao pomoć kod degenerativnih i upalnih oboljenja zglobova i mišića. Zajedničkim dejstvom ovi aktivni principi poboljšavaju cirkulaciju i vazodilataciju na mjestu primjene, što dovodi do bolje prokrvljenosti tkiva, ublažavanja bola i otoka, kao i do povećane pokretljivosti tretiranog dijela tijela. Više o proizvodu pozražite na ovom linku.

Možda te zanima

Quick Magnezijum hlorid gel joni za opuštanje

Ovaj gel koji je na bazi magnezijum hlorida primjenjuje se transdermalno, nanošenjem preparata direktno na kožu dolazi do postepenog oslobađanja magnezijuma i njegove potpune iskoristivosti i resorpcije u organizmu. Efekat djelovanja se ispoljava odmah nakon primjene. Pomenuti proizvod u svom sastavu sadrži i etarska ulja lavande i eukaliptusa, koji doprinose prijatnom osjećaju opuštanja, a dodatno poboljšavaju nervnu provodljivost. Redovnom upotrebom oslobađa organizam od nagomilanih toksina koji su uzrok mnogih bolesti i neravnoteže u našem tijelu. A kakva su još dejstva ovog gela, potražite klikom na ovaj link.

Ovaj tekst je sponzorisan.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh