ZdraviJa sedmični plan vježbi za mršanje

Avatar photo

Hajde da održimo novogodišnju odluku! Ako želite da smršate, ali i da zadržite svoju vitku liniju, trebalo bi da počnete zdravo da se hranite, ali i da redovno vježbate, kako biste svoje tijelo i zategnuli.

Kada kažemo vježbanje, ne mislimo da morate sate provoditi znojeći se u teretani. Trening možete uraditi kod kuće ili u prirodi. Još kada grupe vježbi rasporedite kroz cijelu sedmicu, sigurno je da ćete istrajati u namjeri da dobijete željenu figuru.

Zdravija je tu da vam sve to olakša, pa vam u nastavku donosimo sedmični plan vježbanja.

Prvi dan – gornji dio tijela

Gornji dio tijela uključuje ruke, prsa i leđa. Ovaj dan u raspored vježbanja možete uključiti i trbušnjake, te odraditi kratki kardio trening u trajanju od 20 minuta.

Vježbe za gornji dio tijela možete pogledati u sljedećim tekstovima:

Drugi dan – kardio trening

Kardio trening uključuje brzo hodanje, trčanje, vožnju bicikla, plivanje i druge razne aktivnosti. Odaberite onu aktivnost u kojoj ćete uživati. Takođe, kardio trening ne mora trajati dugo, 30 minuta je sasvim dovoljno.

Isprobajte kardio trening koji možete uraditi u kući.

Treći dan – donji dio tijela

Vježbe za donji dio tijela sagorijevaju najviše kalorija. Ovaj dan uključuje vježbanje svih mišića nogu, kao i zadnjice, a možete odraditi i trbušnjake. I ovaj dan odradite kratki kardio trening, u trajanju od 20 minuta.

Pogledajte vježbe za donji dio tijela u sljedećim tekstovima:

Četvrti dan – kardio trening

Ovaj dan uvrstite u raspored kratki kardio trening, od 30-ak minuta. Pročitajte naš tekst o HIIT treninzima, možda pronađete neku idealnu kombinaciju koja vam odgovara.

Peti dan – cijelo tijelo

Možda te zanima
Aquapole

Ovaj dan kombinujte vježbe iz prvog i trećeg dana vježbanja. Takođe, ovaj dan možete uvrstiti i neke od efikasnih vježbi koje možete uraditi za 30 minuta. Tekst pronađite ovdje.

Šesti dan

Ovaj dan uvrstite u raspored kratki kardio trening, od 30-ak minuta. Možete probati i neku od vježbi u našem tekstu o moćnim fitnes platformama za snagu cijelog tijela.

Sedmi dan

Ovaj dan se opustite i odmarajte, ili uradite neke od vježbi istezavnja koje će učiniti da se osjećate kao novi.

Počnite sa ovim sedmičnom planom vježbi. Vremenom radite vježbe koje vam odgovaraju i uvodite složenije vježbe koje će dodatno aktivirati vaše mišiće.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh