Znate li šta je soulmate, a šta twin flame?

Avatar photo
srodne duse

Verovanja u srodne duše postoje od kad je sveta i veka i imaju korene u najstarijim kulturama i filozofijama. U većini kultura ova verovanja reflektuju ideju da svaki čovek na ovom svetu ima osobu sa kojom deli jedinstvenu povezanost.

Iako nam je koncept srodne duše poznat, u ovom tekstu ćemo malo bolje da ga objasnimo, ali i da pokušamo dokučiti šta je to twin flame, pojam koji se sve češće pominje kako bi se opisala posebna vrsta emotivne veze između ljudi.

Dakle, oba ova pojma se odnose na duboku povezanost između dve osobe, ali se ipak razlikuju. Da bismo ih bolje razumeli, istražićemo njihova značenja, karakteristike i kako se razlikuju jedan od drugog.

Soulmate, âme sœur, anima gemella, srodna duša

Soulmate
Pojam srodna duša se odnosi na osobu s kojom osećamo snažnu, duboku povezanost na duhovnom nivou. Koncept srodne duše sugeriše da je dvema osobama, odnosno dušama, predodređeno da se sretnu i dele posebnu vezu koja je snažnija, dublja i značajnija od svih drugih.
Vaša srodna duša ne mora da bude osoba sa kojom ste u romantičnom odnosu. To je jasno ukoliko pogledamo na koji način su različiti jezici opisali ovaj koncept. Na engleskom je to soulmate, na francuskom âme sœur, na latinskom anima gemella, a na srpskom srodna duša.

Vidimo da se reč duša ponavlja, a da je opisuju reči parner ili drug, sestra, blizanka, rod itd.

Dakle, vaša srodna duša može da bude neko s kim ste u romantičnoj vezi, ali i ne mora. To može da bude i vaš najbolji prijatelj, prijateljica, član porodice, kolega ili neka druga osoba koja ima značajan uticaj na vaš život i sa kojom se razumete bolje nego sa bilo kim drugim. Akcenat nije na romantičnom odnosu, nego na zajedništvu i dubokom razumevanju između dvoje ljudi.

prava ljubav

Jedna od ključnih karakteristika veze srodnih duša je osećaj prepoznavanja. Kada se sretnu, ovi ljudi često osećaju da se znaju od ranije, čak i ako se vide prvi put. Ovaj osećaj neobjašnjive, iznenadne, ali duboke povezanosti i razumevanja često prati osećaj mira i sreće. Prostim jezikom rečeno, kada sretnete svoju srodnu dušu, odmah ćete da kliknete i nakon kratkog vremenskog perioda više nećete moći da zamislite život bez nje!

Međutim, i odnosi između srodnih duša ponekad mogu biti izazovni, naravno. No veruje se da je svrha ovih izazova rast i duhovni razvoj pojedinaca unutar veze. Dakle, uz srodnu dušu vi neminovno rastete, razvijate se i bivate najbolja verzija sebe.

Twin flame – blizanački plamen

twin flame

S druge strane, twin flame (blizanački plamen) predstavlja još dublju i intenzivniju vrstu emotivne veze. Koncept blizanačkog plamena sugeriše da dve duše potiču iz istog izvora i dele jednu zajedničku energiju.

Kada se ove duše sretnu, osećaju neizmernu privlačnost jedna prema drugoj, kao da su deo iste celine koja se razdvojila i sada teži ponovnom sjedinjenju. Vaš twin flame je ustvari vaš odraz u ogledalu.

Najvažnije karakteristike twin flame odnosa su magnetna privlačnost, turbulentan odnos i energija koju dve osobe dele. Ovi odnosi često prolaze kroz intenzivne faze rasta i transformacije, jer partneri zajedno rade na prevazilaženju izazova i proširivanju svoje svesti.

Možda te zanima
Yoni masaža

Smatra se da twin flame veza ima sudbinski karakter i da su ove duše predodređene da budu zajedno kako bi ispunile određenu svrhu ili misiju. Važno je znati i to da u životu možete sresti nekoliko srodnih duša, ali je twin flame samo jedan.

Razlika između srodne duše i blizanačkog plamena

ljubav

Iako imaju sličnosti (osetićete da je bilo predodređeno da se sretnete i oba odnosa učiniće da rastete, da učite, da se menjate), to su u suštini drugačiji odnosi. Glavna razlika je u tome što su twin flames dva dela iste duše, a srodne duše su dve duše koje pripadaju jedna drugoj.

Zbog prevelike sličnosti, blizanački plamenovi i nisu uvek savršen spoj u romantičnim odnosima ili prijateljstvima, dok srodne duše na kraju priče uvek jesu. Jednostavnije rečeno, naš twin flame je intenzivan, haotičan i vatren, dok je soulmate sigurna luka na kraju dana.

Važno je napomenuti da ne postoji sasvim jedinstven pristup u definisanju ili prepoznavanju soulmate ili twin flame veze. Različite kulture i duhovne tradicije mogu imati različite perspektive kada su u pitanju ovi koncepti.

Nemojte biti previše opterećeni pronalaskom svoje srodne duše ili blizanačkog plamena, jer će oni sami doći u vaš život. Stručnjaci za ovu i slične teme kažu da cilj razumevanja ovih pojmova nije da ih po svaku cenu tražite u romantičnim odnosima, već da sebi dozvolite da vibrirate na nivou koji podstiče vašu povezanost s nekim ko se podudara s tom vibracijom.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh