12 joga poza koje možete raditi u avionu

Avatar photo
joga

Uživate u putovanjima i često ih praktikujete ali vam nedostatak spavanja i sati provedeni na aerodromima i u avionima ostavljaju malo vremena i energije za bilo šta? ZdraviJa vam u nastavku teksta donosi kojih to 12 joga poza možete da radite dok ste u avionu.

Zaista nema razloga da vam neregularni rasporedi prekinu svakodnevnu praksu joge! Sve što treba da uradite je da probate ove jednostavne joga pozicije sledeći put kada budete na visini od 35 000 stopa u vazduhu.

joga
@pinterest

Evo kojih 12 joga poza možete da radite

Istezanje vrata (prvi način)

Izdahnite, spustite desno uvo na desno rame, pogledajte dole prema grudima. Udahnite, stavite levo uvo na levo rame, pogledajte gore. Ponovite u suprotnom pravcu.

Istezanje vrata (drugi način)

Udahnite i pogledajte napred. Izdahnite, okrenite glavu i pogledajte desno. Udahnite i pogledajte napred. Izdahnite, okrenite glavu i pogledajte levo. Sve ponovite.

Podizanje ramena

Udahnite, podignite ramena ka ušima. Izdahnite i potpuno pustite. Uradite ovu vežbu nekoliko puta.

Sastavite dlanove i podignite ruke prema plafonu. Udahnite, pokušajte da dohvatite plafon istezanjem ruku. Izdahnite, okrenite ruke udesno. Udahnite, vratite ruke na sredinu i ponovo podignite. Izdahnite i ponovite drugi korak ove poze samo u levu stranu.

Istezanje leđa i ramena

Prste obe ruke isprepletite u šaku i okrenite dlanove na gore. Udahnite i pokušajte dohvatiti plafon tako okrenutim dlanovima. Izdahnite, savijte desnu ruku u laktu i usmerite prema desnom kuku. Vaš levi lakat će se tako naći iza vaše glave. Udahnite, ponovite prvi korak a zatim i drugi, samo u levu stranu.

joga
@pinterest

Mačka i krava koje sede

Stavite ruke na butine. Dok udišete, izbacite grudi napred i ramena unazad. Pogledajte gore. Izdahnite, izbacite kičmu i izvucite ramena napred. Pogledajte dole prema svom pupku. Ponovite sve pet puta.

Možda vam bude interesantno: Bezbolno pakovanje – OVE stvari vam stvarno NE TREBAJU

Noge

Ispravite jednu nogu dok drugu privlačite grudima. Zategnite stopalo ispravljene noge. Ponovite i sa drugom stranom.

Savijte nogu u koljenu i stavite lijevi gležanj na vrh desne butine. Zatežite rukom prste lijeve noge ispod desne butine. Sjedite ravno i povlačite lijevo koljeno prema tlu.

Sedeći twist

Postavite desnu ruku na levo koleno ili levi naslon za ruke. Udahnite pa istegnite kičmu. Izdahnite, okrenite se na levu stranu i izvlačite levo rame unazad. Pogledajte nazad na levo rame. Ponovite i sa drugom stranom.

Možda te zanima

Pad savijenih kolena

Sa savijenim kolenima postavite pete na ivicu sedišta. Udahnite. Izdahnite, spustite kolena levo. Udahnite pa vratite kolena u početnu poziciju. Izdahnite, usmerite kolena na desno. Udahnite i ponovo centrirajte.

Zagrlite oba kolena i privucite ih grudima. Pritiskajte rukama dok istežete kičmu unazad a glavu dižete prema plafonu.

Savasana sed

Zatvorite oči i zanemarite buku i druga ometanja. Kada vam dođu misli, zanemarite ih.

Nadamo se da će vam ovih 12 joga poza biti inspirativno kada budete imali potrebu da vežbate u avionu.

Možda vam bude interesantno: Joga poze koje pomažu da smanjimo napetost

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh