Kako vežbati kada ste umorni?

Avatar photo
kako vežbati

Novopečenim mamama na pameti je samo jedna misao – briga za novorođenče. Ipak, svaka majka bi trebala da misli na svoje zdravlje, a zdrava mama znači i zdravu i zadovoljnu bebu, kao i celu porodicu. Upravo zato umor i izgovori nemanja slobodnog vremena ne bi trebalo da vam budu na pameti.

 

ZdraviJa je istražila kako vežbati kada ste umorni i nemate vremena, odnosno kako da vežbanje uklopite u svoje svakodnevne aktivnosti. Saveti su više nego jednostavni.

kako vežbati
@pinterest

Možda vam bude interesantno: Plivanje – PROVERENO jedan od najzdravijih sportova

Percepcija vežbanja

 

Kada spomenete vežbanje, obično svi pomisle na teretanu, skupu opremu, vremenska ograničenja terminima. Međutim, vežbanje nije samo to. Vežbanje je i penjanje uz stepenice, šetnja po gradu, aktivna igra s decom ili psom, ako ga imate za kućnog ljubimca. Svakodnevne aktivnosti vam pružaju obilje mogućnosti za fizičku aktivnosti. Na vama je samo da to pametno iskoristite.

Radite vežbe sa decom

 

To što imate decu pretvorite u prednost kada vežbate, a ne u izgovor. Vašim mališanima će biti prezabavno da rade s vama čučnjeve ili trbušnjake, a tek preskakanje konopca, pa to će biti istinska zabava, jer deca itekako uživaju u zabavnoj igri. Ako imate bebu, nju takođe možete uključiti u vežbanje, tako što ćete ju držati u naručju radeći trbušnjake i svaki put kada se podignete, možete ju poljubiti ili nasmejati joj se. Beba će uživati u druženju s vama, a vi ćete raditi korisne vežbe.

kako vežbati
@pinterest

Pročitajte: Aktivnosti za decu na plaži u kojima će uživati satima

Kratke serije vežbi

 

Ne morate da odradite strogi trening od 60 minuta tri puta sedmično, već možete da radite kraće intervale vežbi. Ukoliko ih radite svakodnevno nekih 15 do 20 minuta i to uđe u vašu rutinu, rezultat sigurno neće izostati.

Možda te zanima
istezanje

Izađite iz kuće

 

Nakupljeni kilogrami za vreme trudnoće mogu da se nastave gomilati ukoliko upražnjavate sedilački način života. Umesto da sedite ispred televizora ili računara, izađite u šetnju. Da li ćete šetati sa vašim mališanima, ili ćete se odlučiti da prošetate sami ili sa prijateljima, sasvim je svejedno. Bitno je da se što više krećete.

Polako, ali sigurno, a ako poslušate naše savete, fizička aktivnost će vam se „uvući pod kožu“, pa će vam vežbanje postati slatka navika i neophodna doza zdravlja.

Saznajte: Kako hodanje pretvoriti u trening sagorevanja kalorija?

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh