6 razloga zašto je Santorini tako poseban

Avatar photo
Santorini

Ovo ostrvo važi za jedno od najljepših mesta na svetu. Svaki novi kutak izgleda slikovitiji od prethodnog, a slike nikada neće moći da prenesu njegovu očaravajuću atmosferu u potpunosti. Ako još uvek razmišljate o tome da li ćete dodati Santorini na svoju bucket listu, ZdraviJa predlaže nekoliko razloga zašto definitivno treba da posetite ovo grčko ostrvo.

Zalasci sunca u mestu Oia

Ovo je verovatno jedini zalazak sunca na svetu koji dobija aplauz. Spustite se tamo ranije (barem pola sata) i zauzmite dobro mesto. Fotografije će biti čarobne a vi ćete uživati u prizoru.

Santorini
@pinterest

Vozite kvad oko ostrva

Postoji nekoliko načina za vožnju po ostrvu: iznajmljivanje automobila, motora, kvada, taksi ili autobus. Međutim, taksiji mogu biti skupi, a autobusi vam daju manju fleksibilnost u vremenu. Putevi su uglavnom od kamena i poprilično su uski i ništa vam ne preostaje nego da iznajmite kvad.

Ovo je najbolji i najpopularniji način da obiđete ostrvo po sopstvenim uslovima i da se zadržavate gde i koliko želite. Sve što vam je potrebno jeste da imate vozačku dozvolu sa sobom.

Vino i ručak sa pogledom

Sa zadivljujućim pogledom na Egejsko more, Santorini će u potpunosti nadmašiti sva vaša očekivanja od “večere sa pogledom” zbog pejzaža koji vas okružuju. Ako tražite restorane koji imaju prelep pogled sa ukusnom kuhinjom, popularni su Ambrosia, 1800 i Lauda u mestu Oia, Archipelagos i V Lounge u Firi, i Kapari Wine Restaurant u Imerovigliju.

Jedinstvene plaže

Santorini nije poznat po svojim plažama, tako da ne očekujte tipičan pogled na beli pesak i kristalno čisto more koji se obično povezuje sa Grčkom. Plaže su vulkanske, pa je pesak tako crven ili crn zbog stena i šljunka. Međutim, to ih čini jedinstvenim pa ih nemojte propustiti.

Skačite sa stena u Amoudi bay-u

Iz zaliva Ammoudi u Oiji, idite stepenicama do vode i pratite znakove koji kažu “Ammoudi Bay”. Kada stignete do vode, skrenite levo i nastavite hodati dok ne vidite restoran s plodovima mora. Pratite stazu pored restorana i oko zavoja.

Na kraju ćete stići do male kamene litice sa vaše desne strane, do koje morate plivati. Na zadnjoj strani stene nalazi se stubište koje je okrenuto ka drugoj strani grada. Postoje različita mesta na litici sa kojih možete skočiti ako ne uživate u najvišoj tački. Voda je potpuno čista a ovo mesto je rođeno za ljubitelje adrenalina.

Santorini
@pinterest

Noćni život u Firi

Iako Santorini nije Mykonos niti Ios kada su u pitanju žurke, još uvijek nudi živopisan noćni život, koji je uglavnom koncentrisan u Firi. Tu je Franco's Bar koji je poznat po klasičnoj muzici tokom zalaska sunca. Ljudi koji žele da čuju grčku muziku odlaze u klub 33. Koo klub je verovatno najpopularniji klub u Santoriniju gde se pušta house, trance i grčka muzika.

Highlander je jedini škotski bar na ostrvu, a muzika tamo se kreće od tipičnih mainstream pop i rock do trance & dance party zvukova. Tu je i Enigma bar koji nudi tri sobe (sa odvojenim barovima) u kojima možete plesati celu noć ili ležati u otvorenom dvorištu.

Možda te zanima
djecu

Mnogi barovi i klubovi imaju “happy hour” ponude, ali tokom sezone (od jula do avgusta) zabava i gužve počinju tek posle ponoći, pa budite spremni i na to.

Možda vam bude interesantno: Besplatne aplikacije koje će vam olakšati putovanje

Ovo su sigurno dovoljni razlozi da već prvom prilikom bukirate putovanje na magični Santorini.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh