Napravite svoju malu letnju oazu mira – najbolji saveti za dekoraciju eksterijera

Avatar photo
dekoraciju leto

Od proleća do jeseni, skoro svako od nas uživa da provodi vreme na terasi ili u dvorištu, tu organizuje druženja sa prijateljima i večere, a jutarnja kafa u tom periodu, složićete se, ima najlepši ukus. ZdraviJa je istražila sve načine za dekoraciju eksterijera vašeg doma koji će učiniti da stvorite svoju sopstvenu oazu mira.

Možda vam bude interesantno: Leto u kući – dekoracije koje svakom domu lepo stoje

leto dekoraciju
@pinterest

Maksimizirajte prostor koji imate

Samo treba da budete kreativni i maksimalno iskoristite oblast koja vam je na raspolaganju. Ključno je odabrati komade nameštaja koji su odgovarajuće veličine za vaš prostor i potrebe.

Za solo izležavanje, izaberite komade poput stolice ili ležaljke, zajedno sa malim stolom za postavljanje pića ili knjige. Ukoliko želite nešto šik i jednostavno, barska kolica ili set istih pretvoriće vaš otvoreni prostor u intimno mesto za večernje žurke. Veće otvorene površine, poput dvorišta, savršene su za organizovanje večera ili letnih piknika. Imate dovoljno mesta za trpezarijski sto i dodatne stolice, a možete čak i da ugradite udobne klupe kada želite ugostiti veći broj ljudi.

Dodajte malo zelenila

To ne mora uvek nužno da bude pravo, živo cveće, uvek se možete poslužiti i plastičnim alternativama kojima nećete morati da pružate toliko pažnje i brige. Ukoliko ipak želite da dodate pravo cveće i biljke u svoj otvoreni prostor, razmislite o visećim saksijama ili stalcima za biljke. Svakako u redu je da se odlučite za lažno cveće ako to bolje odgovara vašim veštinama i životnom stilu.

Pročitajte: Must have biljke za čist vazduh svakog doma

leto dekoracija
@pinterest

Prilagodite osvetljenje za potpuni doživljaj

Okej, to može da bude obična minimalistička lampa sa mogućnošću podešavanja jačine svetla, ali noću, umesto toga, možete da ukljućite različite oblike osvetljenja, kao što su nizovi koji se mogu omotati oko ograde ili stubova. Mirisne sveće su takođe dobra opcija ukoliko želite da stvorite opuštajuću atmosferu.

Fenjeri su još jedan odličan način da osvetlite svoj prostor. Mali su i savršeni za dodatno stavljanje akcenta samo na jedan kutak, dok veći lampioni dobro rade posao za osvetljenje velikih terasa ili dvorišta.

Izaberite odgovarajuću podlogu ili tepih da sve prethodno komforno povežete

Vanjski tepisi dodaju još jedan stepen udobnosti spoljnom prostoru. Pre nego što kupite tepih, proverite da li ste izmerili i odredili gde će biti vaš nameštaj. Postoji mnogo veličina tepiha i nekoliko različitih načina na koje možete da ih postavite, tako trebate biti sigurni da vaš tepih savršeno odgovara svim ostalim elementima.

Možda te zanima
epilepsija kod odraslih

Dekoracija je must have

Kada nabavite spoljni nameštaj, tepih, zelenilo i svetla, vreme je za završne radove! Istaknite svoju ličnost i stil pomoću dodataka. Jastuci su obavezni za ugodan boravak, a mekana ćebad su odlična za dodatnu dozu ušuškanosti, posebno za hladnije letnje noći. Ukoliko su vaše dvorište ili terasa na sunčanoj strani, suncobran je nezaobilazan da vaš prostor i dalje bude prijatan pre nego što sunce zađe.

dvorište dekoracija
@pinterest

Ukoliko ste strastveni kuvar, roštilj je super ideja kada želite da ugostite svoje prijatelje i poslužite im ukusna jela.

Uz to ne biste trebali da zaboravite i na set posuđa. Ciljajte na nešto ne tako lako lomljivo. Na taj način možete uživati u piću ili večeri na otvorenom bez brige o razbijenim čašama. Koristite mala barska kolica za skladištenje posuđa i pića dok uživate u otvorenom prostoru tokom cele sezone.

Saznaj: Kako letovanje sa decom može biti pravi odmor

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh